Торт на річницю весілля – 5 рецептів

На п’ятиріччя весілля

Пропонуємо спекти дуже гарний торт на річницю весілля 5 років, який буде виглядати нітрохи не гірше замовного.

Знадобляться такі продукти:

  • борошно – стакан;
  • яйця – 9 шт.;
  • цукор – 230 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вершки – 600 г;
  • крохмаль – 4 ст. ложки;
  • маршмеллоу – 200 г;
  • вишня – 150 г;
  • ванілін;
  • сіль;
  • харчовий барвник;
  • окріп – 6 ст. ложок.

Торт складається з двох бісквітних рулетів з начинкою, поставлених один на одного вертикально. Нижній ширше, верхній – трохи вже. Обидва прикрашені з боків написами і дрібними тематичними малюнками – сердечками, кільцями і т. д.

  • Спочатку потрібно підготувати малюнки, які будуть зроблені із спеціальної пасти. Їх наносять прямо на кондитерську папір, на якій будуть дбати бісквіт для рулету.
  • Пасту готують, змішуючи білок з цукром, розм’якшеним вершковим маслом і борошном. У цю суміш потрібно капнути трохи харчового барвника.
  • На папері малюємо однакової ширини смуги, що відповідають ширині рулету – нижнього або верхнього сегмента торта. Посередині кожної смуги олівцем можна написати вітальну напис і малюнки.
  • Використовуючи кондитерський мішок, розфарбовуємо пастою кондитерську папір, обводячи малюнки і написи.
  • Потім цей папір кладуть на деко, перевертаючи мальованим полотном вниз. Відправляють деко в морозильну камеру.
  • Тепер настала черга бісквіта. Заздалегідь борошно просіяти з сіллю і перемішати з крохмалем. В іншій ємності збити жовтки, додаючи потроху цукор, поки вони не побіліють. Всипати ванілін, не зупиняючи міксер, влити гарячу воду.
  • В окремому посуді круто збити білки. У жовтки, всипати борошно, трохи перемішати і потім обережно викласти сюди ж білки. Акуратно, перемішуючи масу знизу-вгору, щоб не сіли білки, робимо бісквітне тісто.
  • На деко, який дістали з морозилки, рівномірно розкладаємо, прямо зверху на малюнки, тісто.
  • Духовку слід спочатку нагріти до 180 градусів. Ставимо в неї бісквіт хвилин на 12. Не можна його запікати занадто сильно, оскільки згортати рулет з такого тесту буде важко.
  • Готовий бісквіт в теплому вигляді перевертаємо, ріжемо на смужки і знімаємо з них кондитерську папір. Діємо обережно, щоб не пошкодити малюнки.
  • По черзі смуги бісквіта швидко загортаємо в трохи вологе рушник, згортаючи рулетом. Чекаємо, поки все охолоне.
  • Якщо духовка невелика і, відповідно, лист малий, то печемо два бісквіту з малюнками і ріжемо їх на відповідні смуги.
  • Готуємо крем, збивши вершки з маршмеллоу і вишневим соком.
  • Оформляємо торт. Остиглі загорнуті в рушник смуги бісквіта змащуємо кремом і звертаємо в два рулету. Один буде ширше, на нього можна витратити 5 смуг, інший вже піде 3 смуги.
  • Згорнуті рулети ставимо в холодильник для просочення на півгодини. Потім виймаємо і розміщуємо вертикально на красиве блюдо один рулет на інший. Оформляємо торт, як сподобається – кремовою облямівкою, трояндами, цукерками, посипкою, шоколадом.
Дивіться також:  Шарлотка з яблуками – 14 рецептів яблучної шарлотки
Прокрутка до верху