Кремовий десерт у вигляді цифри
Чудовий торт у вигляді цифри, що позначає спільно прожиті роки, – відмінна ідея для річниці весілля.
Цей торт слід піч заздалегідь, за 24 години до подачі на стіл, щоб він встиг просочитися.
Він складається з декількох шарів, які краще всього зробити не дуже високими. Тоді десерт буде краще виглядати. Двох або трьох шарів буде цілком достатньо. Вага торта, який можна випекти за пропонованим рецептом, становить трохи більше кілограма. При цьому довжина цифр – близько 30 см. Всього виходить чотири цифри на два шари.
Знадобляться такі продукти на тісто:
- вершкове масло – 200 г;
- борошно – 400 г;
- яйця – 2 шт.;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цукор – 34 склянки;
- сіль;
- розпушувач.
Алгоритм дій:
- Яйця змішати з цукром, влити розтоплене вершкове масло, додати сметану. Не забути посолити і всипати розпушувач. Потім просіяти в миску з підготовленою сумішшю борошно. Зробити м’яке тісто, розділити його на три частини. Кожну покласти в поліетиленовий пакет і в холодильник. Тримати протягом години.
- Паперовий трафарет у вигляді цифр в натуральну величину потрібно заготовити заздалегідь. Одну частину тіста дістати з холодильника і розкачати її прямо на пергаментним папері. Потім на кілька хвилин покласти лід в морозильну камеру. Дістати, покласти зверху трафарет і вирізати з нього цифру. Вона вийде рівною і чіткою. Перекласти пергамент з тестом на деко і спекти. Духовку розігріти заздалегідь.
- Точно так само вчинити і з шматками тіста, що лежать в холодильнику. Після всіх маніпуляцій залишаються обрізки, які потрібно знову розповісти, вирізати формочками різні печива і теж спекти. Вони знадобляться для прикраси.
Тепер настала черга крему. Для нього потрібні наступні продукти:
- сметани домашньої – півкіло;
- вершків самих жирних – стакан;
- цукрової пудри – стакан.
Готувати будемо так:
- Збити вершки зі сметаною, додавши цукрову пудру. Щоб крем був стійким, сметана повинна бути дуже густою.
- В кондитерський мішок можна додати трохи барвника. Тоді фігурки з крему вийдуть з різнобарвними вкрапленнями.
Кремом прослаивают торт і прикрасити зверху, формуючи хвилі, квіти, візерунки. Крім крему, використовують фігурне печиво, яке спечена заздалегідь. Підійдуть також фрукти, шоколадні цукерки красивої форми, різного роду карамельні посипання. Можна купити в магазині фігурний мармелад, зефір невеликого розміру, зефір, безе.
Ще один цікавий аксесуар – живі квіти. Щоб підготувати їх для декору десерту, потрібно зрізати головки троянд, занурити їх у цукровий сироп, обернути харчовою плівкою чашолистки і нижні пелюстки, посадити на торт прямо в крем.