Торт на сковороді зі згущеним молоком — 6 швидких рецептів приготування

Кавовий торт зі згущеним молоком

Необхідні продукти для коржів:

  • п’ять грамів соди;
  • 0,6 кг борошна;
  • два яйця;
  • 0,1 кг вершкового масла;
  • 18 грам розчинної кави;
  • 0,25 кг згущеного молока;
  • дві ложки води.

Продукти для крему:

  • 0,2 літра молока;
  • 50 грам чорного шоколаду;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 0,2 кг вареного згущеного молока;
  • 50 грам цукру;
  • борошно – 50 грам.

Процес приготування:

  • Починаємо з коржів. Змішуємо яйце з содою, злегка збиваємо. Додаємо в цю суміш топлене масло.
  • Розчиняємо кави в зазначеній кількості теплої води і вливаємо до решти інгредієнтів, відразу ж додаємо згущене молоко.
  • Викладаємо борошно і починаємо замішувати масу до щільної консистенції, після чого кладемо її на 20 хвилин у холодильник.
  • Ділимо основу на вісім рівних частин, печемо їх на сухій сковороді буквально за дві хвилини з кожного боку. Акуратно обрізаємо коржі, надаючи їм суворо круглу форму. Обрізки подрібнюємо, не викидаємо.
  • Переходимо до крему: змішуємо молоко з тертим шоколадом, шматочками масла і борошном. Все це нагріваємо на плиті і чекаємо, коли суміш загусне.
  • Після охолодження додаємо сюди ж варену згущенку і збиваємо міксером. Промазуємо кожен корж приготованим кремом, збираємо торт і прикрашаємо на свій смак.

Як бачите, не завжди приготування торта займає багато часу і потребує для реалізації величезного списку продуктів. Прості десерти на сковороді припадуть до речі в непогожий день, коли немає бажання йти в магазин і сил на приготування випічки в духовці.

Дивіться також:  Тісто на майонезі – 5 рецептів смачного і ніжного тіста для будь-якої випічки
Прокрутка до верху