Кавовий торт зі згущеним молоком
Необхідні продукти для коржів:
- п’ять грамів соди;
- 0,6 кг борошна;
- два яйця;
- 0,1 кг вершкового масла;
- 18 грам розчинної кави;
- 0,25 кг згущеного молока;
- дві ложки води.
Продукти для крему:
- 0,2 літра молока;
- 50 грам чорного шоколаду;
- 100 грам вершкового масла;
- 0,2 кг вареного згущеного молока;
- 50 грам цукру;
- борошно – 50 грам.
Процес приготування:
- Починаємо з коржів. Змішуємо яйце з содою, злегка збиваємо. Додаємо в цю суміш топлене масло.
- Розчиняємо кави в зазначеній кількості теплої води і вливаємо до решти інгредієнтів, відразу ж додаємо згущене молоко.
- Викладаємо борошно і починаємо замішувати масу до щільної консистенції, після чого кладемо її на 20 хвилин у холодильник.
- Ділимо основу на вісім рівних частин, печемо їх на сухій сковороді буквально за дві хвилини з кожного боку. Акуратно обрізаємо коржі, надаючи їм суворо круглу форму. Обрізки подрібнюємо, не викидаємо.
- Переходимо до крему: змішуємо молоко з тертим шоколадом, шматочками масла і борошном. Все це нагріваємо на плиті і чекаємо, коли суміш загусне.
- Після охолодження додаємо сюди ж варену згущенку і збиваємо міксером. Промазуємо кожен корж приготованим кремом, збираємо торт і прикрашаємо на свій смак.
Як бачите, не завжди приготування торта займає багато часу і потребує для реалізації величезного списку продуктів. Прості десерти на сковороді припадуть до речі в непогожий день, коли немає бажання йти в магазин і сил на приготування випічки в духовці.