Оригінальний десерт з трьома видами крему
По одній з кондитерських легенд, цей торт готували в престольному граді Чехії Празі з трьома видами начинки, які додавалися коньяк і лікери (Бенедиктин і Шартрез), а коржі обов’язково просочувались ромом. Правда, це тільки легенда, оскільки в кондитерських крамницях Чехії такий десерт не зустріти, але смак десерту виходить просто божественним і його скуштувати.
Перелік продуктів для коржів:
- 6 яєць;
- 150 г цукрового піску;
- 2 г ваніліну;
- 25 г какао-порошку;
- 115 г борошна в/с;
- 40 г розтопленого злив. масла.
Для просочення слід взяти в рівному обсязі (по одній склянці) ром і цукор або просто використовувати цукровий сироп, в разі, коли будуть їсти діти.
Для крему №1 знадобляться:
- 120 г слив. масла;
- 150 г цукрової пудри;
- 1 жовток;
- 10 г какао-порошку;
- 15 мл холодного молока.
Крем №2 готується з:
- 150 г слив. масла;
- 100 г згущеного молока.
До складу крему №3 входять:
- 150 г слив. масла;
- 130 г цукрової пудри;
- 30 г вареного згущеного молока.
Щоб зробити шоколадну помадку для прикраси торта слід підготувати:
- 150 г какао-порошку;
- 50 р цукрової пудри;
- 30 г слив. масла;
- 400-500 мл молока.
Як приготувати торт Прага з декількома видами крему:
- Готуємо бісквітне тісто в точності, як в рецептурі торта Прага по ГОСТу. Спекти в духовці або мультиварці високий шоколадний корж, який після охолодження і кілька годинної витримки розпустити на чотири більш тонких пласта.
- Дня першого шоколадного крему збити дуже м’яке вершкове масло на високій швидкості дві-три хвилини. Додати до нього збитий жовток, просіяне цукрову пудру і какао-порошок. Коли маса стане однорідною влити холодне молоко, збити всі разом.
- Друга прошарок торта робиться простіше простого. Потрібно збити м’яке масло і згущене молоко. За бажанням можна додати ваніль або трохи какао, щоб він був світліше першого.
- Для третього виду крему збивають добре розтоплене масло з цукровою пудрою і вареним згущеним молоком. Цей крем повинен бути самим світлим.
- Для просочення проварити ром і цукор на середньому вогні приблизно 20 хвилин до повного випаровування алкоголю.
- Для помадки розтопити масло, просіяти в нього цукрову пудру і какао-порошок. Потроху вливати в нього молоко, щоб воно повністю вбралася какао. Варити глазур 10 хвилин.
- Зібрати торт, просочивши кожен корж ромовим сиропом і перекладаючи кремом від темнішого до світлішого. Після годинної витримки десерту в холодильнику рясно покрити його помадкою.