Торт Прага – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Прага з шифонової бісквіта

Обов’язковими інгредієнтами шифонових коржів є розпушувач і рослинне масло. Це робить коржі досить об’ємним і вологими. Просочення для торта в цьому випадку не потрібна зовсім. Велика кількість какао робить смак бісквіта більш насиченим шоколадним.

Список інгредієнтів для шоколадного шифонової бісквіта на форму діаметром 26 см:

  • 225 г цукру;
  • 6 жовтків;
  • 8 білків;
  • 125 мл ростить. масла;
  • 175 мл води;
  • 24 г розчинної кави;
  • 60 г какао-порошку;
  • 10 г розпушувача;
  • 4 г соди;
  • 4 г солі;
  • 200 г борошна.

Для прошарку на основі згущеного молока слід взяти:

  • 200-250 г слив. масла;
  • 75 г згущеного молока;
  • 3 жовтка;
  • 50 мл води;
  • 50 г шоколаду;
  • 15 мл коньяку.

Шоколадна глазур робиться з:

  • 50 г какао-порошку;
  • 100 г цукру;
  • 90 мл води;
  • 10 г слив. масла.

Хід роботи:

  • Суміш з розчинної кави і какао залити гарячою водою. Розмішати до гладкого однорідного стану і остудити.
  • Жовтки збити зі 180 г цукрового піску, невеликими порціями влити рослинне масло і рідкий кава з какао. Додати суміш з борошна, розпушувача і соди.
  • Білки з дрібкою солі і цукром перетворити в міцну піну, яку акуратно вмішати в тісто. Далі бісквіт випікають при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Перші півгодини дуже важливо не відкривати дверцята духовки.
  • Остигати готовий бісквіт повинен у письмовій формі у перевернутому стані, потім витягти його і дати відлежатися 5-6 годин, щоб він не просів після складання торта; Якщо під рукою немає ґрат, то форму з бісквітом можна встановити на чотири чашки рівної висоти, які будуть опорою.
  • Жовтки розбовтати з водою до однорідного стану. Влити отриману суміш в згущене молоко і варити на паровій бані до густоти домашньої сметани. Прибрати з плити, додати розламаний на дрібні шматочки шоколад і перемішати до повного розчинення.
  • Коли заварна основа крему стане кімнатної температури, збити її з м’яким вершковим маслом і додати трохи коньяку для аромату.
  • Шифоновий шоколадний корж розпустити на три пласта, щедро перемазати їх кремом і скласти стопкою один на одного.
  • З’єднати разом цукор, какао і воду. Потримати суміш на вогні 1-2 хвилини після закипання, потім розтопити в ній вершкове масло і отриманої помадкою облити зібраний торт.
Дивіться також:  Американський гарбузовий пиріг – 4 рецепти приготування
Прокрутка до верху