Прага з шифонової бісквіта
Обов’язковими інгредієнтами шифонових коржів є розпушувач і рослинне масло. Це робить коржі досить об’ємним і вологими. Просочення для торта в цьому випадку не потрібна зовсім. Велика кількість какао робить смак бісквіта більш насиченим шоколадним.
Список інгредієнтів для шоколадного шифонової бісквіта на форму діаметром 26 см:
- 225 г цукру;
- 6 жовтків;
- 8 білків;
- 125 мл ростить. масла;
- 175 мл води;
- 24 г розчинної кави;
- 60 г какао-порошку;
- 10 г розпушувача;
- 4 г соди;
- 4 г солі;
- 200 г борошна.
Для прошарку на основі згущеного молока слід взяти:
- 200-250 г слив. масла;
- 75 г згущеного молока;
- 3 жовтка;
- 50 мл води;
- 50 г шоколаду;
- 15 мл коньяку.
Шоколадна глазур робиться з:
- 50 г какао-порошку;
- 100 г цукру;
- 90 мл води;
- 10 г слив. масла.
Хід роботи:
- Суміш з розчинної кави і какао залити гарячою водою. Розмішати до гладкого однорідного стану і остудити.
- Жовтки збити зі 180 г цукрового піску, невеликими порціями влити рослинне масло і рідкий кава з какао. Додати суміш з борошна, розпушувача і соди.
- Білки з дрібкою солі і цукром перетворити в міцну піну, яку акуратно вмішати в тісто. Далі бісквіт випікають при 160 градусах приблизно 50 хвилин. Перші півгодини дуже важливо не відкривати дверцята духовки.
- Остигати готовий бісквіт повинен у письмовій формі у перевернутому стані, потім витягти його і дати відлежатися 5-6 годин, щоб він не просів після складання торта; Якщо під рукою немає ґрат, то форму з бісквітом можна встановити на чотири чашки рівної висоти, які будуть опорою.
- Жовтки розбовтати з водою до однорідного стану. Влити отриману суміш в згущене молоко і варити на паровій бані до густоти домашньої сметани. Прибрати з плити, додати розламаний на дрібні шматочки шоколад і перемішати до повного розчинення.
- Коли заварна основа крему стане кімнатної температури, збити її з м’яким вершковим маслом і додати трохи коньяку для аромату.
- Шифоновий шоколадний корж розпустити на три пласта, щедро перемазати їх кремом і скласти стопкою один на одного.
- З’єднати разом цукор, какао і воду. Потримати суміш на вогні 1-2 хвилини після закипання, потім розтопити в ній вершкове масло і отриманої помадкою облити зібраний торт.