З додаванням вишні
Багатьом господиням дуже полюбився рецепт торта ” Прага зі згущеним молоком. Його популярність не поступається класичному варіанту, але існує спосіб зробити цей десерт по-новому, подарувавши йому вишневу кислинку і соковитість.
Для вироби з додаванням вишні слід взяти:
- 2 яйця;
- 90 г какао-порошку (з них 30 г для крему, решта – в тісто);
- 150 г цукру;
- 400 р згущеного молока;
- 250 мл сметани;
- сіль;
- 300 г борошна;
- 150 г вишні без кісточок (свіжої або консервованої);
- 200 г темного шоколаду;
- 150 г слив. масла.
Черговість кондитерських процесів:
- Приготувати тісто, спочатку збивши яйця з цукром і додати до них половину рецептурного кількості згущеного молока, сметану, какао-порошок, сіль і борошно.
- Далі йому належить провести 40-60 хвилин в духовій шафі при 200 градусах. Спечений і повністю остиглий бісквіт розпустити на 3 коржа.
- Решту згущене молоко збити з 100 грамами масла і какао-порошком. Переслоить коржі цією начинкою і вишнею. Зверху полити глазур’ю з розтопленого шоколаду і залишився олії.