Торт Прага – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

З додаванням вишні

Багатьом господиням дуже полюбився рецепт торта ” Прага зі згущеним молоком. Його популярність не поступається класичному варіанту, але існує спосіб зробити цей десерт по-новому, подарувавши йому вишневу кислинку і соковитість.

Для вироби з додаванням вишні слід взяти:

  • 2 яйця;
  • 90 г какао-порошку (з них 30 г для крему, решта – в тісто);
  • 150 г цукру;
  • 400 р згущеного молока;
  • 250 мл сметани;
  • сіль;
  • 300 г борошна;
  • 150 г вишні без кісточок (свіжої або консервованої);
  • 200 г темного шоколаду;
  • 150 г слив. масла.

Черговість кондитерських процесів:

  • Приготувати тісто, спочатку збивши яйця з цукром і додати до них половину рецептурного кількості згущеного молока, сметану, какао-порошок, сіль і борошно.
  • Далі йому належить провести 40-60 хвилин в духовій шафі при 200 градусах. Спечений і повністю остиглий бісквіт розпустити на 3 коржа.
  • Решту згущене молоко збити з 100 грамами масла і какао-порошком. Переслоить коржі цією начинкою і вишнею. Зверху полити глазур’ю з розтопленого шоколаду і залишився олії.
Дивіться також:  Торт Черепаха – класичний рецепт і 6 варіантів приготування
Прокрутка до верху