Прикраса торта
Торт Прага має надзвичайно багатим смаком, що він не вимагає якогось складного декору.
Глянсова поверхня шоколадної глазурі вже сама по собі самодостатня, але якщо все-таки хочеться внести в десерт свою родзинку, можна зробити одну з наступних нескладних прикрас:
- Фрукти. Красиво буде виглядати на торті свіжа полуниця, розкладена по колу. Великі ягоди можна попередньо вмочити в розтоплений білий або темний шоколад. Для такого декору можна використовувати також інші ягоди та фрукти, а для торта з додаванням вишні можна використовувати коктейльну вишню.
- Шоколадний декор. З розтопленого шоколаду можна зробити нескладний і красивий декор, наприклад, шоколадні листя. Для цього на вимитий щільний аркуш (можна взяти лавровий) нанести рівним шаром розтоплений шоколад, а коли він застигне акуратно зняти і перенести декор на торт.
- Малюнки шоколадом. Самий простий, але ефектний спосіб прикрасити поверхню глазурі – нанесення малюнка розтопленим шоколадом. Це може бути також темний або контрастний білий. Шоколад можна розтопити в щільному поліетиленовому пакеті в мікрохвильовці, потім зрізати трохи куточок і нанести візерунок або довільні смуги.