Повітряний десерт з пісочного тіста
Торт повітряний снікерс – ідеальне рішення для любителів горішків. Десерт виходить хрустким і дуже смачним.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 150 г розм’якшеного для крему;
- масло – 125 г розм’якшеного в тісто;
- шоколадка – 1 плитка темній;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- цукрова пудра – 2 ст. ложки;
- арахіс – 75 г;
- ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- варена згущене молоко – 200 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- яєчні жовтки – 3 шт.;
- борошно – 260 г;
- цукор – 210 г;
- білок – 3 шт.
Приготування:
- З’єднати з маслом пудру, присипати ванільним цукром і збити. Для допомоги скористайтесь міксером — маса потрібна пишна.
- Влити жовтки. У цей момент продовжувати збивання.
- Залити сметану, додати розпушувач і перемішати.
- Помістити борошно, замісити і скачати кулю. Помістити його в пакет, прибрати в холодильник і дати відлежатися півгодини.
- Дістати, розкачати на пергаментним папері. Краще зробити прямокутник, щоб запікати його на деко. Прибрати в холодильник.
- Перетворити білки в пишну масу. Для цього доведеться збивати вісім хвилин міксером.
- Засипати цукор і збивати до повного розчинення кристалів. Сама маса повинна тримати форму та бути білою.
- Розкатаний пласт дістати з холодильника і помістити на деко. Розкласти зверху білу масу.
- Прибрати в духовку, температура якого складає 170 градусів. Потримати чверть години. Переключити на 100 градусів, запікати ще півгодини, дістати і остудити.
- Для крему збити масло (воно повинно вийти пишним). Помістити згущене молоко і збити.
- Подрібнити горішки. Для цього помістити їх в пакет і пройтися качалкою.
- Розрізати корж на три частини. Перший промазати кремом, присипати горіхами і накрити другим. Розкласти по його поверхні крем, підсипати горішками і накрити рештою коржем.
- Пліч десерту промазати кремом і притрусити горіховою крихтою.
- Розтопити шоколадну плитку і промазати верх ласощі.