З безе
Торт Снікерс з безе виходить смачний, ситний і дуже красивим. На приготування доведеться витратити час, але результатом все залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- білок – 4 шт.;
- какао – 3 ст. ложки;
- шоколадка – 1 плитка;
- цукор – 230 г для безе;
- олія соняшникова – 240 мл;
- вершкове масло – 150 г для крему;
- борошно – 460 м;
- згущене молоко варене – банку;
- розпушувач – 1 пакет;
- цукор – 2 гуртки для коржа;
- арахіс – 210 г;
- яйце – 4 шт.;
- цукор – пакетик ванільного;
- молоко – 240мл.
Приготування:
- Залити в ємкість білки і присипати частиною цукру для безе. Збивати, періодично підсипаючи залишився цукровий пісок.
- Помістити в кондитерський шприц і видавлювати масу на деко. Потрібні завитки невеликого розміру. Заготовки під час випікання збільшаться, тому відлучати їх слід на деякій відстані один від одного.
- Прогріти духовку (потрібно 120 градусів).
- Помістити деко в центрі печі і запікати годину. Дістати, злегка остудити і перемістити в тарілку.
- Порубати масло і відставити для розм’якшення.
- Розжарити сковорідку. Засипати арахіс. Просмажити і остудити. Взяти качалку, подрібнити.
- Цукор для тіста змішати з ванільним цукром. Залити яйцями і збити.
- Приєднати розпушувач. Перемішати. Всипати борошно і збити.
- Залити соняшниковою олією, знову збити і влити молоко. Розмішати. Присипати какао, повторити збивання і залити масу у форму.
- Сховати заготовку в духовку (180 градусів). Готувати годину. Дістати і остудити.
- Шматочки вершкового масла змішати зі згущеним молоком. Збити — вийшов крем.
- Розрізати корж на два коржі. Промазати першу частину половиною крему, присипати арахісом, за яким розкласти безе і змастити кремом. Розподілити ще частину горіхів, укрити наступним коржем і притиснути руками.
- Розтопити шоколадну плитку. Промазати заготовку. Посипати залишилися горіхами.
Для приготування використовувати борошно тільки якісну і вищого сорту. Готовому тісту перед запіканням треба дати постояти чверть години.