З шоколадом і згущеним молоком
Цей варіант приготування простий і швидкий, але в той же час, добре підходить для свята.
Інгредієнти:
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- борошно – 180 г;
- шоколадка – плитка;
- цукор – 180 г;
- вершки жирні – 400 мл для першого крему;
- арахіс – 120 г для другого крему;
- згущене молоко варене – 300 г для другого крему;
- шоколад – 80 г для тесту;
- яйце – 5 шт.;
- молоко – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 100 г для другого крему;
- цукор – 2 ст. ложки для першого крему;
- ваніль – 10 р.
Приготування:
- Жовтки засипати цукром. Приєднати ваніль, збити.
- Розігріти молоко. Помістити в нього шоколадку, призначену для тіста. Розтопити, змішати з жовтками і збити.
- Додати борошно. Збити. Додати розпушувач і розмішати.
- Білки перетворити в густу піну і малими дозами вмішати в тісто.
- Перекласти у форму. Запекти. Температура духової шафи необхідна 180 градусів.
- Дістати, остудити і розрізати вздовж.
- Вершки збити з додаванням цукру для першого крему. Промазати два коржа і прибрати в холодильник.
- Збити масло з додаванням згущеного молока, додати арахіс і перемішати.
- Дістати коржі. На перший викласти крем і накрити другим.
- Розтопити шоколадку і промазати нею торт. Помістити в холодильник і витримати п’ять годин.