З домашньої нугою
Ласощі виходить з найніжнішої м’якою основою з бісквіту, смачною глазур’ю і оригінальним кремом.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г;
- яйце – 7 шт;
- какао – 35 г;
- вода – 180 г;
- сіль – 5 г;
- розпушувач – 3 ч. ложки;
- масло – 1 ст. ложка рафінованої;
- цукор – 160 р.
Нуга:
- вода – 50 мл;
- сік лимонний – 1 ч. ложка;
- мед – 5 ст. ложок рідкого;
- арахіс – 1,5 гуртки прожареного і роздробленого;
- цукрова пудра – 320 г;
- ваніль – пакетик;
- білок – 2 шт.
Крем:
- арахіс – 150 г смаженого;
- згущене молоко – 1 банка вареної;
- цукрова пудра – 35 г;
- масло – 50 г вершкового.
Глазур:
- цукор – 85 м;
- масло вершкове – 55 г;
- какао – 65 г;
- сметана – 100 мл;
- арахіс – 55 р.
Приготування:
- Для основи збити білки — вийдуть стабільні піки.
- У жовтки залити воду, додати масло, посипати цукор і збити. Засипати борошно. Підсолити. Додати какао і підсипати розпушувач. Збити.
- Поступово змішати дві маси.
- Залити все у форму і запікати годину. Режим духової шафи виставити на 180 градусів. Остудити, розрізати — повинно вийти чотири коржа.
- Тепер необхідно приготувати нугу. Горіхи підсушити в мікрохвильовці. Очистити від лушпиння. Помістити у блендер і подрібнити.
- У мед насипати цукровий пісок. Закип’ятити і проварити 11 хвилин. Заважати необхідно постійно.
- Збити білки, присипати ваніллю, влити сік і збити. Ввести киплячу масу з попереднього кроку, в цей момент продовжуючи збивати — вийде густий і тягучий складу.
- Додати горіхи і перемішати. Взяти кільце, поставити на пергамент, залити нугу і прибрати в морозилку. Витримати шість годин. Можна зробити нугу та заздалегідь.
- Тепер підійшла черга крему. Масло з пудрою збити, додати згущене молоко, додати горіхи і перемішати.
- Корж промазати кремом, накрити його другою половинкою. Викласти заморожену нугу, попередньо видаливши пергамент. Вкрити наступним коржем, промазати кремом і закрити бісквітом.
- Приготувати глазур. Для цього слід розтопити масло, засипати його цукровим піском, додати какао і перемішати. Залити сметаною, засипати горіхи і змішати. Отриманою масою промазати торт.
- Сховати десерт в холодильник і витримати годину.