Багато хто думає, що приготування тортів – це важкий і виснажливий процес. Є маса рецептів, які розвіють ці помилки, і торт із зефіру без випічки в різних варіаціях – яскраве тому доказ.
Простий торт із зефіру без випічки зі сметаною
Для створення кондитерського дива з використанням доступних продуктів слід підготувати:
- 350 г зефіру;
- 2 банана;
- 3 ківі;
- топпінг шоколадний;
- трохи волоських горіхів;
- 300 мл сметани;
- 75 г цукру.
Спосіб приготування:
- Кондитерські вироби діляться на половинки, з яких хвилясті залишаються для верхнього шару цілими.
- Залишилися половинки зефіру поділяються ще на дві частини.
- Для створення крему сметана збивається з цукром, після чого пишна маса відправляється в холод на півгодини.
- На плоску тарілку викладається шар зефіру, який злегка змащується сметанним кремом і покривається слайсами ківі.
- Далі фрукти змазують сметаною, покриваються зефіром, а також бананами зі сметанною прошарку.
- Потім розподіляються шарами зефір, ківі, банани і фігурні зефірні половинки.
- Всі інгредієнти обов’язково покриваються сметанним кремом.
- Коли такий десерт просочиться в холодильнику, він прикрашається топпінгом і горіховою крихтою.
З додаванням печива
Торт із зефіру і печива – дуже проста у виконанні ласощі.
Для його створення досить мати під руками:
- 1 кг зефіру;
- 300 г цукру;
- 2 яйця;
- 250 мл молока;
- 300 г вершкового масла;
- 6 штук печива.
Хід роботи полягає у виконанні нескладних маніпуляцій:
- Яйця збиваються з цукром, після чого заливаються молоком.
- Суміш вариться на слабкому вогні до в’язкості.
- Коли молочна маса охолоне, вона збивається з розм’якшеним вершковим маслом.
- З печива готується крихта, а зефір нарізати на кілька частин уздовж.
- Збирається торт шарами: зефір, крем, крихта.
- Шари повторюються, поки не закінчаться складові.
- Останній шар готується з крихти, після чого десерт ставиться в холод на всю ніч для просочення.
Десерт із фруктами
Від оригінального торта з зефіром і фруктами просто неможливо відірватися.
Щоб втілити рецепт в життя, необхідні:
- банан;
- ківі;
- апельсин;
- вершки;
- зефір;
- ядра волоських горіхів;
- вершки.
Черговість дій має бути такою:
- Горіхи перетворюються в крихту за допомогою блендера.
- Вершки збиваються.
- Зефір нарізають впоперек, після чого фігурні пластинки відкладаються для прикраси.
- З фруктів також підготовлені кружальця.
- У якості «подушки» на середину плоского страви отсаживаются вершки. На них викладається зефір з горіховою крихтою.
- Перший шар заливають вершками, після чого таким же чином розподіляються банани, ківі, зефір з горіхами і апельсин.
- Кожен шар добре обробляється вершками.
- Прикрашається торт за бажанням, після чого ставиться в холод на 2 – 3 години.
Торт із зефіру зі згущеним молоком
За основу десерту без випічки береться ½ кг зефіру, а також:
- пачка вершкового масла вагою до 200 г;
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 150 г печива;
- вдвічі менше горіхів.
Етапи приготування:
- Розм’якшене масло за допомогою міксера збивається з готової згущеним молоком.
- Печиво поміщається в пакет і перетворюється в крихту.
- Таким же чином подрібнюються і горіхи.
- В масляний крем ретельно втручаються крихти з двох попередніх кроків.
- Зефір поділяється на половинки.
- В кондитерське кільце першим шаром викладаються половинки зефіру, які покриваються ½ частиною крему.
- Далі процедура повторюється, після чого торт ставиться в холод на ніч.
- Вранці кільце знімається, а торт викласти на блюдо.
Ласощі з маршмеллоу без випічки
В цей десерт можна закохатися після першого шматочка, тане в роті.
Необхідні для приготування:
- 300 г пісочного печива;
- половина пачки вершкового масла вагою до 200 г;
- ½ Кг сиру;
- трохи менше маршмеллоу;
- 200 г сметани;
- 15 мл лимонного соку;
- 50 г цукрової пудри.
Спосіб підготовки десерту полягає в наступному:
- Кондитерські вироби з пісочного тіста подрібнюються в крихту, яка потім змішується з розм’якшеним вершковим маслом.
- Маса виливається у форму зі знімним бортом нижнім шаром, який добре розрівнюється.
- Форма відправляється в холод на 20 хвилин. Протягом цього часу сир подрібнюється блендером і збивається зі сметаною і цукром.
- Зефір розтоплюється в мікрохвильовці і додається разом з лимонним соком до сирної маси.
- Суміш добре збивається.
- Отримане суфле розподіляється по застиглому шару торта, після чого десерт відправляється назад в холод на 4 години.
Самий швидкий рецепт
Швидко і смачно десерт готується з:
- 6 шт. зефіру;
- 200 мл вершків;
- цукру;
- 300 г персиків.
Покрокова інструкція приготування:
- Вершки збиваються з цукром.
- Персики без кісточок нарізати часточками.
- Кожне кондитерський виріб ділиться на три плоских частини.
- На тарілку верхівками вниз викладаються зефірні слайсы, які відразу покриваються вершками.
- Далі розподіляються фруктові скибочки, вершки і залишився зефір.
- Тарілка перевертається і фігурний зефір виявляється зверху.
- Ласощі відправляється в холод на 3 години.
З заварним кремом
Любителям заварного крему доведеться за смаком вишукане ласощі без випічки, виконане за цим рецептом.
Щоб подати оригінальне частування до чашки ароматної кави або чаю, необхідно заздалегідь підготувати:
- 1 кг зефіру;
- 3 яйця;
- 15 шт. печива;
- 300 г цукру;
- 250 мл незбираного молока;
- пачка вершкового масла вагою до 200 г;
- лимон.
Етапи втілення рецепта в життя:
- Печиво ламається на шматочки, які перемелюють на комбайні і пересипаються в глибоку ємність.
- За допомогою терки натирається цедра лимона, яка отставляется в піалі.
- Яйця збиваються за допомогою віночка і змішуються з цукром, молоком і половиною підготовленої крихти з печива.
- Суміш однорідної консистенції перелити в каструлю з товстим дном, в якій вариться до загустіння.
- В’язка маса після остигання збивається з розм’якшеним маслом і лимонною цедрою.
- У форму із знімними бортами шарами викладаються половинки зефіру, які поетапно заливаються гарячим заварним кремом.
- Перед подачею ласощі настоюється протягом ночі.
Технологія приготування від Лайми Вайкуле
Щоб зробити торт без випічки за рецептом, яким якось поділилася популярна співачка, знадобляться:
- 300 г зефіру;
- 150 мл вершків;
- 100 г цукру;
- вдвічі меншу кількість горіхів;
- по 150 г полуниці та ківі;
- 40 г цукатів.
Послідовність дій:
- Вершки з’єднуються з цукром і збиваються.
- Зефір нарізати плоскими шматочками і сортується таким чином, щоб верхівки залишилися для прикраси.
- Першим шаром розподіляється зефір, який одразу вкривається кремом з вершків.
- Далі викладаються полуничні часточки, між якими розміщуються горіхові ядра.
- Потім йдуть зефір і кружечки ківі.
- Верхнім шаром викладаються фігурні верхівки кондитерських виробів.
- Кожен солодкий пласт, крім верхнього, промащується вершками. Прикрашається частування цукатами
- Готовий торт відправляється в холод на 3 години.
Торт без випічки – це смачний десерт, на приготування якого не піде багато сил і часу.