Незвичайний десерт з полуницею
Звичайно, можна піти найпростішим шляхом – покрити «Зебру» глазур’ю, білою або шоколадною, потім прикрасити половинками або цілими ягідками полуниці. Як варіант – полуничними часточками можна прошарувати крем, якщо заливний пиріг було вирішено розрізати навпіл і перетворити в ароматний тортик.
Але краще всього в сезон дозрівання соковитої ягоди використовувати оригінальний рецепт, в якому коричневі, шоколадні смужки «Зебри» перетворяться в яскраво-рожеві, полуничні.
Для цього замість какао візьміть полуницю, яку знадобиться пюрировать блендером.
Інгредієнти:
- по 1 склянці кефіру і цукру;
- 2 склянки борошна;
- 3 яйця;
- стакан свіжого полуничного пюре;
- 1 ч. л. соди;
- 200 г вершкового масла.
Технологія приготування тіста і техніка його викладання у форму докладно описані в класичному рецепті цього смугастого торта.