З соковитим фаршем
Страва мексиканської кухні з чудовим смаком і спокусливим ароматом – це тортилья, начинена соковитим фаршем, яку подають з різними видами соусів. Чудове частування, приготоване на вечерю для всієї родини, відмінно наситить і підбадьорить після довгого трудового дня.
Необхідні інгредієнти:
- три коржі тортильї;
- яловичий фарш – 0,23 кг;
- часник – 3 зубчики;
- цибуля – 75 грам;
- помідори – 3 шт.;
- оливки (без кісточок) – 10 шт.;
- тертий сир – 135 грам;
- велика сіль, білий перець – скільки потрібно;
- шість листків салату;
- сметана – 30 грам;
- зелена квасоля (консервована) – 100 грам;
- авокадо – 1 шт.;
- майонез – 70 грам;
- петрушка, кінза – 85 грам.
Готуємо:
- Спочатку потрібно зробити соус. Необхідно взяти авокадо, зрізати шкірку і розім’яти м’якоть фрукта виделкою. Потім звільнити від шкірки помідор і нарізати його дрібними кубиками. Обидва компоненти змішати, заправити перцем і присолити.
- Для приготування іншої приправи треба порубати часник (2 зубчики), подрібнити зелень і з’єднати їх з майонезом.
- Щоб отримати начинку для коржі, фарш слід обсмажити в сотейнику на пісному маслі з додаванням нарізаного кубиками цибулі і рубаного часнику (1 зубчик).
- Через сім хвилин покласти в сотейник порізані на колечка маслини, подрібнені помідори (2 шт.) і зелену квасолю. Продукти посолити, приправити перцем і тушкувати ще три хвилини.
- Відправити тортилью на сковорідку, посипати одну сторону сирної стружкою, зверху викласти начинку і прикрити її вільним краєм коржі.
- Тепер виріб необхідно обсмажити до світло-коричневого кольору.
Подавати коржі потрібно теплими на великій тарілці, покритою листям салату. Поруч поставити дві невеликі чашки, наповнені сметанно-часниковим соусом і овочевий сумішшю з помідора з авокадо.