Тортилья: класичний рецепт – 8 варіантів приготування національного блюда мексиканської кухні

З соковитим фаршем

Страва мексиканської кухні з чудовим смаком і спокусливим ароматом – це тортилья, начинена соковитим фаршем, яку подають з різними видами соусів. Чудове частування, приготоване на вечерю для всієї родини, відмінно наситить і підбадьорить після довгого трудового дня.

Необхідні інгредієнти:

  • три коржі тортильї;
  • яловичий фарш – 0,23 кг;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля – 75 грам;
  • помідори – 3 шт.;
  • оливки (без кісточок) – 10 шт.;
  • тертий сир – 135 грам;
  • велика сіль, білий перець – скільки потрібно;
  • шість листків салату;
  • сметана – 30 грам;
  • зелена квасоля (консервована) – 100 грам;
  • авокадо – 1 шт.;
  • майонез – 70 грам;
  • петрушка, кінза – 85 грам.

Готуємо:

  • Спочатку потрібно зробити соус. Необхідно взяти авокадо, зрізати шкірку і розім’яти м’якоть фрукта виделкою. Потім звільнити від шкірки помідор і нарізати його дрібними кубиками. Обидва компоненти змішати, заправити перцем і присолити.
  • Для приготування іншої приправи треба порубати часник (2 зубчики), подрібнити зелень і з’єднати їх з майонезом.
  • Щоб отримати начинку для коржі, фарш слід обсмажити в сотейнику на пісному маслі з додаванням нарізаного кубиками цибулі і рубаного часнику (1 зубчик).
  • Через сім хвилин покласти в сотейник порізані на колечка маслини, подрібнені помідори (2 шт.) і зелену квасолю. Продукти посолити, приправити перцем і тушкувати ще три хвилини.
  • Відправити тортилью на сковорідку, посипати одну сторону сирної стружкою, зверху викласти начинку і прикрити її вільним краєм коржі.
  • Тепер виріб необхідно обсмажити до світло-коричневого кольору.

Подавати коржі потрібно теплими на великій тарілці, покритою листям салату. Поруч поставити дві невеликі чашки, наповнені сметанно-часниковим соусом і овочевий сумішшю з помідора з авокадо.

Дивіться також:  Як приготувати тефтелі – 12 рецептів