Тріска, смажена в часниковому клярі
Багато хто любить аромат часнику і присмак, який він надає стравам. Цінителям цього овоча обов’язково сподобається смажена тріска в часниковому клярі.
На півкіло тріски також знадобляться:
- 200 г борошна;
- пакетик розпушувача;
- 50 г крохмалю;
- півголівки часнику;
- 120 мл води;
- перець, паприка, сіль і олію.
Готується апетитне блюдо з риби за наступною схемою:
- Тушка очищається, звільняється від плавників і розрізається по хребту, який відразу ж видаляється разом з кістками.
- Отримане філе ріжеться на порційні шматочки, які присипаються сіллю і улюбленими «рибними» приправами.
- У той час як риба маринується в холодильнику, в мисці з’єднуються сипучі інгредієнти. Після додавання води виходить рідкувате тісто – наш майбутній кляр. Також в нього вводиться пропущений через прес часник.
- Підготовлена тріска мачає в пряний складу і викласти на сковороду, де вже вирує киплячу олію.
- Обсмажується риба до хрусткої скоринки золотистого кольору з усіх сторін.
Тріска в клярі хороша і в холодному вигляді, тому не вимагає підігріву на ранок після вчорашньої трапези. Однак до ранку така закуска доживає рідко, миттєва відлітаючи зі столу після подачі.