Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

Тріска, смажена в часниковому клярі

Багато хто любить аромат часнику і присмак, який він надає стравам. Цінителям цього овоча обов’язково сподобається смажена тріска в часниковому клярі.

На півкіло тріски також знадобляться:

  • 200 г борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 50 г крохмалю;
  • півголівки часнику;
  • 120 мл води;
  • перець, паприка, сіль і олію.

Готується апетитне блюдо з риби за наступною схемою:

  • Тушка очищається, звільняється від плавників і розрізається по хребту, який відразу ж видаляється разом з кістками.
  • Отримане філе ріжеться на порційні шматочки, які присипаються сіллю і улюбленими «рибними» приправами.
  • У той час як риба маринується в холодильнику, в мисці з’єднуються сипучі інгредієнти. Після додавання води виходить рідкувате тісто – наш майбутній кляр. Також в нього вводиться пропущений через прес часник.
  • Підготовлена тріска мачає в пряний складу і викласти на сковороду, де вже вирує киплячу олію.
  • Обсмажується риба до хрусткої скоринки золотистого кольору з усіх сторін.

Тріска в клярі хороша і в холодному вигляді, тому не вимагає підігріву на ранок після вчорашньої трапези. Однак до ранку така закуска доживає рідко, миттєва відлітаючи зі столу після подачі.

Дивіться також:  Пшоняна каша на молоці в мультиварці – 7 рецептів
Прокрутка до верху