З беконом і бринзою
Склад продуктів: 5-6 картоплин, 1 л овочевого бульйону, 2 стіл. л. вершкового масла, 1 ч. л. шавлії, стільки ж меленого чебрецю і чебрецю, 4-5 скибочок бекону. 4 великі білі цибулини, 180 г малосольною бринзи, сіль.
- Дрібно нарізану цибулю смажиться на розтопленому вершковому маслі. Скибочки овоча потрібно готувати до тих пір, поки вони змінять колір і не стануть золотистими. В піджарку відправляється шавлія і шматочки бекону. Готування продовжується до тих пір, поки м’ясної компонент не стане хрустким.
- Кубики картоплі варяться в 2-2,5 л води до готовності. Размягчившийся овоч прямо у каструлі перетворюється на пюре з рештою спеціями. Маса солиться.
Рідкувате пюре подається до столу з піджаркою з лука і бекону. Поверх кожної порції викладаються шматочки бринзи.