З анчоусами і маслинами
Дуже незвичайний і смачний пиріг.
Для нього знадобиться:
- анчоуси – 160 г;
- цибуля – 8 шт.;
- цибуля-порей – 2 шт.;
- помідори – 2 шт.;
- маслини (без кісточок) – 20 шт.;
- масло рослинне – 4 ст. л;
- розмарин – гілочка;
- спеції – на-віч;
- борошно – 100 г;
- дріжджі – 1 ч. л.
Принцип приготування
Анчоуси на півгодини помістити в окріп. Після чого промити і розділити на дві частини. Просушити на серветці.
Борошно змішати з сіллю і дріжджами. Туди влити воду і масло. Вимісити круте тісто і залишити підніматися в теплому місці.
Цибулю-порей і звичайний промиваються, дрібно кришиться. Після чого весь цибуля обсмажується на повільному вогні близько п’яти хвилин. Розмарин очищається від гілочок і відправляється до цибулі. Помідори перетворити в кашку з допомогою терки і також висипати до цибулі. Все посолити, поперчити і готувати ще деякий час.
Тісто розкочується тонко і викласти на дно форми, зробивши бортики близько 3 див.
Начинкою рівномірно покриває всю поверхню пирога. Зверху красиво викласти анчоуси і маслини. Пиріг випікається півгодини в печі.