Цибульний пиріг – 13 рецептів приготування в домашніх умовах

З анчоусами і маслинами

Дуже незвичайний і смачний пиріг.

Для нього знадобиться:

  • анчоуси – 160 г;
  • цибуля – 8 шт.;
  • цибуля-порей – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • маслини (без кісточок) – 20 шт.;
  • масло рослинне – 4 ст. л;
  • розмарин – гілочка;
  • спеції – на-віч;
  • борошно – 100 г;
  • дріжджі – 1 ч. л.

Принцип приготування

Анчоуси на півгодини помістити в окріп. Після чого промити і розділити на дві частини. Просушити на серветці.

Борошно змішати з сіллю і дріжджами. Туди влити воду і масло. Вимісити круте тісто і залишити підніматися в теплому місці.

Цибулю-порей і звичайний промиваються, дрібно кришиться. Після чого весь цибуля обсмажується на повільному вогні близько п’яти хвилин. Розмарин очищається від гілочок і відправляється до цибулі. Помідори перетворити в кашку з допомогою терки і також висипати до цибулі. Все посолити, поперчити і готувати ще деякий час.

Тісто розкочується тонко і викласти на дно форми, зробивши бортики близько 3 див.

Начинкою рівномірно покриває всю поверхню пирога. Зверху красиво викласти анчоуси і маслини. Пиріг випікається півгодини в печі.

Дивіться також:  Рис жасмин – що це таке? 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху