У електросушарці
Щоб висушити будинку фрукти, овочі і гриби не потрібно чекати відповідних погодних умов, з цим легко впорається компактна електросушарка.
З її допомогою можна зробити і цукати з гарбуза, взявши:
- 800 г гарбуза;
- 250 мл води;
- 180 г цукрового піску;
- 1 лимон;
- спеції (кориця, гвоздика, аніс і ваніль) за смаком і бажанням.
Готуємо цукати з гарбуза в електросушарці наступним чином:
- У широкий таз або іншу ємність влити воду, всипати цукор і закип’ятити. У вируючий сироп опустити нашатковану кружечками лимон, спеції, слідом за ними нарізану шматочками гарбуз.
- Кількість помаранчевих скибочок в тазу або каструлі має бути таким, щоб вона була повністю покрита солодкою рідиною. Після закипання варити овочеві заготовки 15-20 хвилин.
- Потім відкинути кубики гарбуза, щоб стекла зайва солодка рідина. Після цього розкласти їх на піддонах електросушарки в один шар і сушити 10-12 годин в залежності від потужності пристрою і розмірів заготовок.