Цукати з гарбуза – 7 рецептів в домашніх умовах

З лимоном

Перелік інгредієнтів для гарбузових цукатів з лимоном:

  • 2500 г гарбузової м’якоті;
  • 500 мл питної води;
  • 720 г цукрового піску;
  • 1 середнього розміру лимон.

Хід роботи:

  • Очищену від шкірки і насіння, м’якоть гарбуза нарізати однаковими шматочками. Лимон добре вимити в гарячій воді, розрізати разом з цедрою на однакові шматочки і видалити з них кісточки, якщо вони є.
  • Воду з цукровим піском в каструлі відповідної місткості поставити на вогонь і зварити сироп. Завдання – домогтися повного розчинення всіх кристалів і кипіння.
  • У киплячий солодкий розчин викласти гарбуз і лимон, проварити їх після закипання 5-10 хвилин. Потім остудити нарізані фрукти в сиропі. Повторити процес ще два рази, кожен раз повністю охолоджуючи.
  • Після цього перекласти шматочки гарбуза і лимона на лист для запікання, вистелене пергаментом або фольгою. Підсушити цукати в духовці приблизно протягом трьох з половиною годин.
Дивіться також:  Штрудель з вишнями – дев’ять рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху