З лимоном
Перелік інгредієнтів для гарбузових цукатів з лимоном:
- 2500 г гарбузової м’якоті;
- 500 мл питної води;
- 720 г цукрового піску;
- 1 середнього розміру лимон.
Хід роботи:
- Очищену від шкірки і насіння, м’якоть гарбуза нарізати однаковими шматочками. Лимон добре вимити в гарячій воді, розрізати разом з цедрою на однакові шматочки і видалити з них кісточки, якщо вони є.
- Воду з цукровим піском в каструлі відповідної місткості поставити на вогонь і зварити сироп. Завдання – домогтися повного розчинення всіх кристалів і кипіння.
- У киплячий солодкий розчин викласти гарбуз і лимон, проварити їх після закипання 5-10 хвилин. Потім остудити нарізані фрукти в сиропі. Повторити процес ще два рази, кожен раз повністю охолоджуючи.
- Після цього перекласти шматочки гарбуза і лимона на лист для запікання, вистелене пергаментом або фольгою. Підсушити цукати в духовці приблизно протягом трьох з половиною годин.