Цукати з гарбуза з медом
Для цього варіанту гарбузових цукатів на 200 грамів готового продукту слід підготувати:
- 1000 г м’якоті гарбуза;
- 200 г цукру;
- 100 г бджолиного меду;
- 1 лимон;
- цукрова пудра для обсипання.
Приготування:
- Помаранчеву м’якоть порізати однаковими кубиками з гранями 4 см, укласти їх у відповідну ємність, пересипати цукром і на всю ніч залишити в спокої.
- Вранці в окрему ємність зцідити весь виділився гарбузовий сік. У нього покласти мед, вимитий і перемелений на м’ясорубці разом з шкіркою плід лимона. Закип’ятити медово-гарбузовий сироп і дати йому побулькать дві-три хвилини.
- Гарячий сироп процідити через сито в ємність з кубиками гарбуза. Далі варити овоч до загущення сиропу протягом півтора годин.
- Майже готові цукати процідити через сито і висушити до готовності в електросушарці або духовій шафі з конвекцією. Остиглі готові зацукровані шматочки жовтогарячого овоча обваляти в пудрі з перемеленого цукру.