Цукати з гарбуза – 7 рецептів в домашніх умовах

Цукати з гарбуза з медом

Для цього варіанту гарбузових цукатів на 200 грамів готового продукту слід підготувати:

  • 1000 г м’якоті гарбуза;
  • 200 г цукру;
  • 100 г бджолиного меду;
  • 1 лимон;
  • цукрова пудра для обсипання.

Приготування:

  • Помаранчеву м’якоть порізати однаковими кубиками з гранями 4 см, укласти їх у відповідну ємність, пересипати цукром і на всю ніч залишити в спокої.
  • Вранці в окрему ємність зцідити весь виділився гарбузовий сік. У нього покласти мед, вимитий і перемелений на м’ясорубці разом з шкіркою плід лимона. Закип’ятити медово-гарбузовий сироп і дати йому побулькать дві-три хвилини.
  • Гарячий сироп процідити через сито в ємність з кубиками гарбуза. Далі варити овоч до загущення сиропу протягом півтора годин.
  • Майже готові цукати процідити через сито і висушити до готовності в електросушарці або духовій шафі з конвекцією. Остиглі готові зацукровані шматочки жовтогарячого овоча обваляти в пудрі з перемеленого цукру.
Дивіться також:  Булочки з дріжджового тіста – 11 смачних рецептів
Прокрутка до верху