Варіант в сухарях часникових
Нижче запропонований цікавий варіант приготування кольорової капусти з оригінальним смаком, який надається часником і мускатним горіхом.
Використовуються для виконання рецепту:
- 150 мл молока;
- 1 л води;
- ½ Кг капусти;
- 200 г сиру;
- 3 скибочки білого хліба;
- зубчик часнику;
- мелений мускатний горіх,
- невелику кількість оливкової олії, сіль і спеції.
Готується страва наступним чином:
- Суцвіття капусти проварюються в молоці, змішаному з підсоленою водою, близько 7 хвилин.
- У блендері або кухонному комбайні подрібнюються хлібні скибочки, часник, мускатний горіх і ложка оливкової олії.
- Сир натирається на середній тертці.
- Готується форма для випікання невеликого розміру.
- Відварені суцвіття викладаються в неї рівним шаром і покриваються прошарком сирної стружки, часниковими сухарями і улюбленими спеціями.
- Запікаються суцвіття цвітної капусти 10 – 15 хвилин при температурі 200°C до рум’яної скоринки.