Тушкована капуста з рисом – 7 рецептів приготування

Варіант приготування тушкованої капусти з рисом і куркою

Рецепт з куркою – економний і ситний. Таким блюдом можна нагодувати всю сім’ю і в обід, і на вечерю. При цьому неважливо яка пора року за вікном – набір продуктів простий і завжди є в будь-якому будинку.

Інгредієнти:

  • 0,3 кг капусти;
  • 0,25 кг курячого філе;
  • третина склянку рису;
  • 2 склянки курячого бульйону;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • півпучка петрушки;
  • 0,5 ч. ложки каррі;
  • 0,5 ч. ложки меленої паприки;
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати?

  • Рис промити;
  • Капусту дрібно нашаткувати;
  • Ріпчасту цибулю почистити і дрібно нарізати;
  • Моркву очистити і порізати дрібними кубиками;
  • Петрушку дрібно порубати;
  • Часник пропустити через прес;
  • Куряче філе вимити і витерти паперовим рушником, нарізати невеликими шматочками;
  • У сотейнику обсмажити цибулю і моркву;
  • Додати нарізану курку, обсмажити;
  • Всипати рис і продовжити смажити, поки він не стане прозорим – близько п’яти хвилин;
  • Влити склянку бульйону, перемішати і тушкувати на повільному вогні, поки рідина майже повністю не випарується;
  • Додати капусту;
  • Посолити поперчити, додати спеції (паприку, каррі);
  • Влити другий стакан бульйону;
  • Тушкувати під закритою кришкою до випаровування рідини;
  • Додати часник і зелень петрушки, перемішати.
Дивіться також:  Котлети з фаршу індички – 8 рецептів, соковитих і смачних!
Прокрутка до верху