Варіант приготування тушкованої капусти з рисом і куркою
Рецепт з куркою – економний і ситний. Таким блюдом можна нагодувати всю сім’ю і в обід, і на вечерю. При цьому неважливо яка пора року за вікном – набір продуктів простий і завжди є в будь-якому будинку.
Інгредієнти:
- 0,3 кг капусти;
- 0,25 кг курячого філе;
- третина склянку рису;
- 2 склянки курячого бульйону;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- півпучка петрушки;
- 0,5 ч. ложки каррі;
- 0,5 ч. ложки меленої паприки;
- сіль, перець – за смаком.
Як приготувати?
- Рис промити;
- Капусту дрібно нашаткувати;
- Ріпчасту цибулю почистити і дрібно нарізати;
- Моркву очистити і порізати дрібними кубиками;
- Петрушку дрібно порубати;
- Часник пропустити через прес;
- Куряче філе вимити і витерти паперовим рушником, нарізати невеликими шматочками;
- У сотейнику обсмажити цибулю і моркву;
- Додати нарізану курку, обсмажити;
- Всипати рис і продовжити смажити, поки він не стане прозорим – близько п’яти хвилин;
- Влити склянку бульйону, перемішати і тушкувати на повільному вогні, поки рідина майже повністю не випарується;
- Додати капусту;
- Посолити поперчити, додати спеції (паприку, каррі);
- Влити другий стакан бульйону;
- Тушкувати під закритою кришкою до випаровування рідини;
- Додати часник і зелень петрушки, перемішати.