Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів

Тушкована капуста з сосисками в духовці

Ще простіше приготувати смачну капусту з сосисками в духовці. У цей рецепт входить більш різноманітний набір продуктів, тому таким блюдом можна не тільки перекусити «по – швидкому», але і побалувати домашніх на великому сімейному обіді.

Інгредієнти:

  • сосиски (будь-які, але краще взяти з шматочками сиру всередині, типу «Баварські») – 500 г;
  • сир («Російський») або сирна крихта – 200 г;
  • капуста – половинка качана (близько 700 м);
  • гриби свіжі (печериці) – 300 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • молоко – 200 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • яйця курячі (залежно від розміру) – від 3 до 5 штук;
  • лаврове листя, гвоздика, перець запашний, сіль.

Рецепт приготування:

  • Гриби ретельно вимити від слідів землі, зняти верхній шар і порізати тонкими пластинами. Цибулю нашаткувати дрібно. Моркву почистити і натерти. Порада: особливо ніжний смак моркви в цьому блюді виходить, якщо застосувати «корейську» тертку, призначену для виготовлення тонких смужок овочів.
  • Обсмажити овочі та печериці в глибокій сковороді або воке. Додати нашатковану капусту, підготовлені сосиски, і тушкувати під кришкою до появи соку (не менше 10 хвилин).
  • Змастити вершковим маслом стінки і дно форми для запікання. Викласти в неї продукти і трохи прим’яти зверху для щільності. Додати лаврушку, гвоздику і запашний перець горошком.
  • В окремій ємності збити яйця за допомогою віночка або міксера, додати склянку молока і сіль. Порада: для пікантності можна влити невелику кількість соєвого соусу улюбленої марки. У цьому випадку солити не потрібно, інакше можна зіпсувати смак їжі.
  • Дрібно натерти сир. Щоб полегшити та прискорити процес готування, можна придбати в магазині готову сирну крихту для запікання в духовці.
  • Залити продукти яєчно – молочною сумішшю. Зверху рівномірно розподілити тертий сир.
  • Відправити форму в духовку, розігріту до 180 градусів (можна зробити температуру трохи вище, тут все залежить від вашої печі).
  • Дивіться також:  Макарони з куркою — 10 смачних рецептів приготування

    Так як всі продукти вже пройшли термічну обробку, довго тримати капусту з сосисками в духовій шафі не потрібно. Досить дочекатися, поки сир повністю не розплавиться і запечеться скоринкою. Це і є сигнал до того, що страва готова.

    Прокрутка до верху