Тушкована капуста з сосисками в духовці

Ще простіше приготувати смачну капусту з сосисками в духовці. У цей рецепт входить більш різноманітний набір продуктів, тому таким блюдом можна не тільки перекусити «по – швидкому», але і побалувати домашніх на великому сімейному обіді.
Інгредієнти:
- сосиски (будь-які, але краще взяти з шматочками сиру всередині, типу «Баварські») – 500 г;
- сир («Російський») або сирна крихта – 200 г;
- капуста – половинка качана (близько 700 м);
- гриби свіжі (печериці) – 300 г;
- морква – 200 г;
- цибуля – 100 г;
- молоко – 200 мл;
- вершкове масло – 50 г;
- яйця курячі (залежно від розміру) – від 3 до 5 штук;
- лаврове листя, гвоздика, перець запашний, сіль.
Рецепт приготування:
Гриби ретельно вимити від слідів землі, зняти верхній шар і порізати тонкими пластинами. Цибулю нашаткувати дрібно. Моркву почистити і натерти. Порада: особливо ніжний смак моркви в цьому блюді виходить, якщо застосувати «корейську» тертку, призначену для виготовлення тонких смужок овочів.
Обсмажити овочі та печериці в глибокій сковороді або воке. Додати нашатковану капусту, підготовлені сосиски, і тушкувати під кришкою до появи соку (не менше 10 хвилин).
Змастити вершковим маслом стінки і дно форми для запікання. Викласти в неї продукти і трохи прим’яти зверху для щільності. Додати лаврушку, гвоздику і запашний перець горошком.
В окремій ємності збити яйця за допомогою віночка або міксера, додати склянку молока і сіль. Порада: для пікантності можна влити невелику кількість соєвого соусу улюбленої марки. У цьому випадку солити не потрібно, інакше можна зіпсувати смак їжі.
Дрібно натерти сир. Щоб полегшити та прискорити процес готування, можна придбати в магазині готову сирну крихту для запікання в духовці.
Залити продукти яєчно – молочною сумішшю. Зверху рівномірно розподілити тертий сир.
Відправити форму в духовку, розігріту до 180 градусів (можна зробити температуру трохи вище, тут все залежить від вашої печі).
Так як всі продукти вже пройшли термічну обробку, довго тримати капусту з сосисками в духовій шафі не потрібно. Досить дочекатися, поки сир повністю не розплавиться і запечеться скоринкою. Це і є сигнал до того, що страва готова.