Тушкована капуста з сосисками – 6 рецептів

Рецепт приготування з картоплею

 

Тушкована капуста з картоплею і сосисками є однією з варіацій ситного овочевого рагу, яке нескладно приготувати вдома.

Продукти:

  • півкіло сосисок;
  • 1500 г сирої картоплі;
  • один качан капусти;
  • одна головка цибулі (середнього розміру);
  • дві морквини;
  • пару столових ложок томатної пасти;
  • трохи жиру для смаження;
  • сіль, зелень, спеції.

Рецепт приготування:

  • Помиті овочі очистити від шкірки.
  • Бульби картоплі, порізати на кілька частин, в залежності від розміру і сорту коренеплоду. Цибулину – кільцями, моркву – брусочками, капусту нашаткувати.
  • Сосиски розрізати уздовж.
  • Обсмажте кільця цибулі, моркву і сосиски на будь-якому тваринному або рослинному жирі. Якщо є бажання — можна використовувати для смаження несолоне свіже сало. Це додасть страві особливий натуральний смак, але, в той же час, додасть калорій.
  • Складіть підготовлені продукти в сотейник, додайте капусту і засипте шматочки картоплі.
  • Покладіть томатну пасту, спеції і сіль. Все перемішайте.
  • Влийте трохи води і залиште гаситися під кришкою 40 хвилин.
  • Готовність страви можна визначити за станом картоплі. Як тільки вона стане м’якою і розсипчастою – пора подавати до столу.

    Страви з тушкованої капусти подають в тавернах, кафе і ресторанах народної кухні в багатьох країнах світу. Але і в якості домашнього харчування ця проста і ситна їжа всім припаде до смаку. Адже для її приготування не потрібно ні витратних продуктів, ні особливою посуду, ні «просунутих» кухонних гаджетів. Тушковану капусту з сосисками можна приготувати як на печі, так і в духовці. Можна змінювати кількість інгредієнтів, пробувати готувати з різними сортами ковбасних виробів, додавати за своїм смаком. Не бійтеся експериментувати — результат завжди буде чудовим!

    Дивіться також:  Оладки з курячої печінки – 6 рецептів приготування
    Прокрутка до верху