У горщиках з овочами
Інгредієнти: 16 середніх картоплин, півкіло свинини, повний стакан жирної сметани, 70 г вершкового масла, 4 ріпчасті цибулини, морква, ароматні трави, сіль.

Великі шматочки м’яса солятся і обсмажуються практично до повної готовності на сковорідці. Якщо свинина жирна з прошарками сала, то масло додавати не потрібно. Як тільки м’ясо обсмажиться, можна виймати його на окрему тарілку.
Цибуля чиститься і дуже дрібно рубається на кубики гострим ножем. Морквина миється і треться на тертці з середніми поділками.
Підготовлені овочі викладаються в сковорідку з жиром, що залишився від обсмаженого м’яса. Вони готуються кілька хвилин, поки красиво не зазолотятся.
Картопля миється, чиститься і ріжеться невеликими шматочками. Їх потрібно посолити, змішати з жирною сметаною і залишити постояти на півгодинки. У цю масу додаються і вибрані ароматні трави.
Чисті сухі керамічні горщики до половини заповнюються картоплею зі сметаною. Зверху викладається м’ясо, а потім – овочева піджарка.
У ємності виливається рідина, щоб вона опинилася на пару пальців нижче картоплі. В кінці на продукти кладуть шматочки вершкового масла.
Горщики закриваються фольгою і відправляються в духовку запікатися на півгодини. Потім покриття знімається й страва готується ще 40 хвилин.