Тушкована картопля з м’ясом – 7 рецептів приготування

У горщиках з овочами

Інгредієнти: 16 середніх картоплин, півкіло свинини, повний стакан жирної сметани, 70 г вершкового масла, 4 ріпчасті цибулини, морква, ароматні трави, сіль.

  • Великі шматочки м’яса солятся і обсмажуються практично до повної готовності на сковорідці. Якщо свинина жирна з прошарками сала, то масло додавати не потрібно. Як тільки м’ясо обсмажиться, можна виймати його на окрему тарілку.
  • Цибуля чиститься і дуже дрібно рубається на кубики гострим ножем. Морквина миється і треться на тертці з середніми поділками.
  • Підготовлені овочі викладаються в сковорідку з жиром, що залишився від обсмаженого м’яса. Вони готуються кілька хвилин, поки красиво не зазолотятся.
  • Картопля миється, чиститься і ріжеться невеликими шматочками. Їх потрібно посолити, змішати з жирною сметаною і залишити постояти на півгодинки. У цю масу додаються і вибрані ароматні трави.
  • Чисті сухі керамічні горщики до половини заповнюються картоплею зі сметаною. Зверху викладається м’ясо, а потім – овочева піджарка.
  • У ємності виливається рідина, щоб вона опинилася на пару пальців нижче картоплі. В кінці на продукти кладуть шматочки вершкового масла.
  • Горщики закриваються фольгою і відправляються в духовку запікатися на півгодини. Потім покриття знімається й страва готується ще 40 хвилин.

    Дивіться також:  Крошка-картопля - 8 рецептів у духовці в домашніх умовах
    Прокрутка до верху