Простий рецепт на сковороді
Тушковане м’ясо на сковороді є спрощеним варіантом приготування класичного гуляшу. Бажано вибирати тару з тефлоновим покриттям, щоб яловичина не подгорала.
Що необхідно підготувати:
- яловича або теляча вирізка – 0,8 кг;
- лук, морква – 1 штука;
- рослинна олія для смаження;
- борошно;
- приправи.
Як готувати:
- Яловичину помити, порізати брусочками. Посипати спеціями, злегка обсмажити.
- Додати до м’яса, лавровий лист.
- Цибулю і моркву нарізати півкільцями, помістити в сковороду з м’ясом. Смажити до золотистого відтінку.
- У склянці води розвести 1 столову ложку томатної пасти, борошно, розмішати. Влити до м’яса.
- Тушкувати протягом 40 хвилин до готовності.
Подавати страву з гречкою, картоплею або соліннями.
Рада! Щоб м’ясо було м’яким, бажано вибирати молоду яловичину.
Для цього необхідно дотримуватися таких порад:
- м’ясо пахне молоком;
- має світло-червоним відтінком.
Зелень кропу, петрушка, листя хрону, трава майорану і листя базиліка не тільки містять значну кількість вітаміну С, але і поліпшать смак і аромат готового страви.