Тушкована яловичина з цибулею і морквою – 5 смачних рецептів приготування

Простий рецепт на сковороді

Тушковане м’ясо на сковороді є спрощеним варіантом приготування класичного гуляшу. Бажано вибирати тару з тефлоновим покриттям, щоб яловичина не подгорала.

Що необхідно підготувати:

  • яловича або теляча вирізка – 0,8 кг;
  • лук, морква – 1 штука;
  • рослинна олія для смаження;
  • борошно;
  • приправи.

Як готувати:

  • Яловичину помити, порізати брусочками. Посипати спеціями, злегка обсмажити.
  • Додати до м’яса, лавровий лист.
  • Цибулю і моркву нарізати півкільцями, помістити в сковороду з м’ясом. Смажити до золотистого відтінку.
  • У склянці води розвести 1 столову ложку томатної пасти, борошно, розмішати. Влити до м’яса.
  • Тушкувати протягом 40 хвилин до готовності.

Подавати страву з гречкою, картоплею або соліннями.

Рада! Щоб м’ясо було м’яким, бажано вибирати молоду яловичину.

Для цього необхідно дотримуватися таких порад:

  • м’ясо пахне молоком;
  • має світло-червоним відтінком.

Зелень кропу, петрушка, листя хрону, трава майорану і листя базиліка не тільки містять значну кількість вітаміну С, але і поліпшать смак і аромат готового страви.

Дивіться також:  Тісто для лазаньї — 6 рецептів приготування листів для лазаньї