Тушонка з свинини в домашніх умовах – 7 рецептів приготування в мультиварці, в автоклаві, в духовці, в каструлі і в скороварці

Зимова заготівля зі свинини

  • Для заготівлі свинини на зиму підходить гарне м’ясо з прошарком жиру. Свинину попередньо промити в холодній солоній воді, потім в залежності від розмірів банки, порізати на шматки.
  • Тут можна використати два способи заготівлі. Так в банки можна покласти великий шмат м’яса, а зверху шматочки поменше. Або свинину порізати маленькими шматочками, наприклад, розміром 3х3 див. Солити і перчити м’ясо не потрібно, так як ми будемо готувати розсіл.
  • Для приготування розсолу знадобиться літр холодної води і 15 г солі. Сіль у воді повинна повністю розчинитися і тільки тоді заливаємо м’ясо. Замість сольового розчину можна використовувати бульйон, зварений з хрящів і кісточок. У колишніх банках бульйон перетвориться в холодець, який зробить м’ясо соковитим і дозволить йому зберегти всі корисні вітаміни та поживні речовини.
  • Заповнені банки щільно закручують і ставлять у каструлю з водою. Температура нагріву води не повинна перевищувати 100 °С, а приготування тушкованого м’яса буде залежати від літражу і матеріалу банок, від 2,5 до 4-х годин.

До речі, домашню тушонку можна приготувати з свинячого фаршу. Так вийде вишуканий делікатес, який можна просто мазати на хліб або використовувати як начинку для пирогів.

Дивіться також:  Плов в духовці — 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху