Без додавання дріжджів в духовці
Особливість цих коржів в тому, що вони можуть зберігатися тиждень і не черствіти, довго зберігають дивовижний хлібний аромат і смак.
Самий нескладний рецепт, результат якого порадує рідних і близьких.
Для випічки потрібно:
- мука в/с – 1 кг;
- молоко – 450 г;
- сіль – за смаком, приблизно 1 ч. л.;
- вершковий маргарин 150-200 г;
- розпушувач – 1 пак.;
- кунжут, насіння соняшника, мак;
- жовток.
Покрокове приготування:
- У миску просіяти борошно, додати всі сухі інгредієнти.
- Влити 400 г молока, додати м’яке масло, ретельно замісити тісто руками.
- Отримане тісто розділити на 4 рівні частини. Сформувати руками коржі – в середині тісто притиснути, щоб стало пласким, краю залишити пишними. Наколоти виделкою Серединку, можна зробити візерунки з допомогою склянки. В Узбекистані для цього використовують спеціальний молоток у вигляді штампа з голками – чекич.
- Змішати 50 г молока з жовтком і змастити коржі, посипати насінням.
- Випікати в добре нагрітій духовці (до 220 градусів), час від 15 до 20 хв.