Узбецький коржик – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Без додавання дріжджів в духовці

Особливість цих коржів в тому, що вони можуть зберігатися тиждень і не черствіти, довго зберігають дивовижний хлібний аромат і смак.

Самий нескладний рецепт, результат якого порадує рідних і близьких.

Для випічки потрібно:

  • мука в/с – 1 кг;
  • молоко – 450 г;
  • сіль – за смаком, приблизно 1 ч. л.;
  • вершковий маргарин 150-200 г;
  • розпушувач – 1 пак.;
  • кунжут, насіння соняшника, мак;
  • жовток.

Покрокове приготування:

  • У миску просіяти борошно, додати всі сухі інгредієнти.
  • Влити 400 г молока, додати м’яке масло, ретельно замісити тісто руками.
  • Отримане тісто розділити на 4 рівні частини. Сформувати руками коржі – в середині тісто притиснути, щоб стало пласким, краю залишити пишними. Наколоти виделкою Серединку, можна зробити візерунки з допомогою склянки. В Узбекистані для цього використовують спеціальний молоток у вигляді штампа з голками – чекич.
  • Змішати 50 г молока з жовтком і змастити коржі, посипати насінням.
  • Випікати в добре нагрітій духовці (до 220 градусів), час від 15 до 20 хв.
Дивіться також:  Перловка з тушонкою — 6 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху