Листковий узбецький коржик
Один раз спробувавши ці коржики, в них закохуються назавжди.
Рецепт приготування і необхідні продукти:
- Замісити тісто. 500 г борошна просіяти в миску. 250 г води змішати з сіллю, влити в борошно.
- Тісто викласти на стіл, продовжувати місити, додаючи борошно. Готове тісто відставити відпочити на 30 хв.
- Розтопити на повільному вогні 100 г вершкового масла. Масло можна замінити на вершковий маргарин, баранячий жир, топлене масло. Розкачати прямокутний пласт товщиною 1,5-2 мм. На пласт вилити масло і рівномірно розподілити силіконової пензликом.
- Згорнути пласт в рулет і порізати на рівні частини 2 см шириною. Викласти тісто на дошку, притиснути трохи, формуючи коржі. Відправити тісто в холодильник на 2 години або на 30 хвилин у морозилку.
- Тісто дістати з морозилки. Стіл присипати борошном і розкачати заготовки качалкою. Товщина коржі — 2 мм, діаметр 20-22 див.
- Для обжарювання коржів краще використовувати сковороду з товстим дном. Коржі обсмажують на невеликій кількості олії з обох сторін.
Приготувати смачну ароматну узбецьку корж в духовці легко і просто. Вона доповнить сімейний обід або вечерю замість хліба, а може стати і основним блюдом в поєднанні з кефіром, айраном або чаєм.