Узбецький коржик – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Листковий узбецький коржик

Один раз спробувавши ці коржики, в них закохуються назавжди.

Рецепт приготування і необхідні продукти:

  • Замісити тісто. 500 г борошна просіяти в миску. 250 г води змішати з сіллю, влити в борошно.
  • Тісто викласти на стіл, продовжувати місити, додаючи борошно. Готове тісто відставити відпочити на 30 хв.
  • Розтопити на повільному вогні 100 г вершкового масла. Масло можна замінити на вершковий маргарин, баранячий жир, топлене масло. Розкачати прямокутний пласт товщиною 1,5-2 мм. На пласт вилити масло і рівномірно розподілити силіконової пензликом.
  • Згорнути пласт в рулет і порізати на рівні частини 2 см шириною. Викласти тісто на дошку, притиснути трохи, формуючи коржі. Відправити тісто в холодильник на 2 години або на 30 хвилин у морозилку.
  • Тісто дістати з морозилки. Стіл присипати борошном і розкачати заготовки качалкою. Товщина коржі — 2 мм, діаметр 20-22 див.
  • Для обжарювання коржів краще використовувати сковороду з товстим дном. Коржі обсмажують на невеликій кількості олії з обох сторін.

Приготувати смачну ароматну узбецьку корж в духовці легко і просто. Вона доповнить сімейний обід або вечерю замість хліба, а може стати і основним блюдом в поєднанні з кефіром, айраном або чаєм.

Дивіться також:  Фетучіні (фетучине) з грибами – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху