Варення з винограду – 8 рецептів приготування

Як зробити з гвоздикою і корицею?

Це пряне варення – ідеальний варіант для зимових вечорів, коли можна відкрити баночку і поласувати ним за чашкою гарячого свіжозавареного чаю.

Необхідні продукти:

  • ложечка кориці;
  • сік одного лимона;
  • приблизно 750 грам цукру;
  • два бутона гвоздики;
  • кілограм винограду.

Процес приготування:

  • Переберіть ягоди, видалите гнилі, зелені плоди і гілки, добре промийте під прохолодною водою.
  • У каструлю покладіть прянощі, цукор, залийте водою, дочекайтеся, поки вміст почне кипіти, встановивши слабкий рівень нагріву. Продовжуйте кип’ятити близько 10 хвилин, після чого суміш треба процідити за допомогою марлі.
  • Приготованим пряним сиропом залийте ягоди і дайте постояти 8 годин, після чого варіть 10 хвилин на середньому вогні і знову охолодіть протягом восьми годин.
  • Залишилося влити лимонний сік і протримати на вогні десять хвилин, після чого варення розкладається по банкам, або остуджується. Воно повністю готове до вживання.
Дивіться також:  Торт Кучерявий пінчер – 8 покрокових рецептів
Прокрутка до верху