Як зробити з гвоздикою і корицею?
Це пряне варення – ідеальний варіант для зимових вечорів, коли можна відкрити баночку і поласувати ним за чашкою гарячого свіжозавареного чаю.
Необхідні продукти:
- ложечка кориці;
- сік одного лимона;
- приблизно 750 грам цукру;
- два бутона гвоздики;
- кілограм винограду.
Процес приготування:
- Переберіть ягоди, видалите гнилі, зелені плоди і гілки, добре промийте під прохолодною водою.
- У каструлю покладіть прянощі, цукор, залийте водою, дочекайтеся, поки вміст почне кипіти, встановивши слабкий рівень нагріву. Продовжуйте кип’ятити близько 10 хвилин, після чого суміш треба процідити за допомогою марлі.
- Приготованим пряним сиропом залийте ягоди і дайте постояти 8 годин, після чого варіть 10 хвилин на середньому вогні і знову охолодіть протягом восьми годин.
- Залишилося влити лимонний сік і протримати на вогні десять хвилин, після чого варення розкладається по банкам, або остуджується. Воно повністю готове до вживання.