Варення з винограду – 8 рецептів приготування

Пряне варення з винограду з мигдалем

Це незвичайне, дуже ароматне ласощі з вишуканим смаком. Перш ніж готувати, зверніть увагу, що в процесі заважати нічого не потрібно, інакше зіпсується форма ягід.

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів лимонного соку;
  • близько 60 грам мигдалю;
  • півкілограма цукру;
  • кілограм винограду без кісточок;
  • стакан води.

Процес приготування:

  • Готуємо плоди винограду, перебираємо, промиваємо, засипаємо зазначеною кількістю цукру і заливаємо водою.
  • Доводимо масу до кипіння і на слабкому вогні варимо близько 45 хвилин.
  • Через це час вливаємо лимонний сік і кладемо мигдаль, продовжуємо тримати на вогні ще п’ять хвилин. У результаті повинна вийти гарна світло коричнева консистенція. Якщо це не так, і вам здається, що сироп не готовий, то доведеться перекласти виноград з мигдалем в іншу ємність і варити його ще деякий час. На це варто звернути увагу.
  • Готове варення розкласти по банках: можна закатати, або зберігати в холодильнику.
Дивіться також:  Бісквіт без яєць – 8 рецептів: на кефірі, сметані
Прокрутка до верху