Пряне варення з винограду з мигдалем
Це незвичайне, дуже ароматне ласощі з вишуканим смаком. Перш ніж готувати, зверніть увагу, що в процесі заважати нічого не потрібно, інакше зіпсується форма ягід.
Необхідні продукти:
- 50 мілілітрів лимонного соку;
- близько 60 грам мигдалю;
- півкілограма цукру;
- кілограм винограду без кісточок;
- стакан води.
Процес приготування:
- Готуємо плоди винограду, перебираємо, промиваємо, засипаємо зазначеною кількістю цукру і заливаємо водою.
- Доводимо масу до кипіння і на слабкому вогні варимо близько 45 хвилин.
- Через це час вливаємо лимонний сік і кладемо мигдаль, продовжуємо тримати на вогні ще п’ять хвилин. У результаті повинна вийти гарна світло коричнева консистенція. Якщо це не так, і вам здається, що сироп не готовий, то доведеться перекласти виноград з мигдалем в іншу ємність і варити його ще деякий час. На це варто звернути увагу.
- Готове варення розкласти по банках: можна закатати, або зберігати в холодильнику.