Випічка без яєць – 11 простих рецептів приготування

Домашню випічку люблять всі, але не всім можна вживати продукти з вмістом яєць. Тоді на допомогу прийде випічка без яєць. Ласощі виходить не менш смачним. У нашій підбірці зібрані найбільш цікаві та смачні варіанти.

Шоколадний пиріг без яєць і молока

Десерт виходить м’яким, повітряним і вологим.

Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;
  • рослинна олія – 60 мл;
  • розчинна кава – 0,5 ч. ложки;
  • какао – 4 ст. ложки;
  • вода – 190 мл;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • сіль;
  • цукор – 190 г;
  • ванільний цукор;
  • сода – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Соду перемішати з сіллю. Присипати борошном. Додати какао. Перемішати.
  • В цукор налити рослинне масло. Насипати кави, влити воду з соком. Збити. Всі продукти повинні розчинитися.
  • Борошняну суміш залити рідкою масою. Збити.
  • Прогріти духову піч. Температура буде потрібно 180 градусів. Промазати маслом форму. Припорошити борошном. Залити тісто. Запікати 2/3 години.

Рецепт для алергіків на кукурудзяній муці

Якщо вам протипоказані багато продукти або дотримуєтеся дієти, а душа вимагає солоденького, то на допомогу прийде випічка для алергіків. Проста, але дуже смачна, від якої ніхто не зможе відірватися.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • кукурудзяне борошно – 110 г;
  • сода – 0,6 ч. ложки гашеного;
  • цукрова пудра – 65 г;
  • банан – 1 шт.;
  • вода – 50 мл;
  • рослинне масло – 75 мл

Приготування:

  • Тісто готується дуже швидко, тому першим ділом поставте на розігрів духовку (180 градусів).
  • Руками порвати банан. Посипати пудрою. Включити блендер. Збити.
  • У воду влити олію. Закип’ятити. Насипати борошно. Збити.
  • Змішати дві суміші. Збити. Підсолити. Насипати соду. Розмішати.
  • Залити у форму. Помістити на півгодини в духовку.

Кекс з чорницею без яєць

Приготуйте смачний, унікальний десерт, який вийде ніжним і напрочуд гарним.

Інгредієнти:

  • чорниця – 110 г;
  • пшеничне борошно -310 г;
  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 110 г;
  • лимонна кислота – 0,5 ч. ложка;
  • цукор – 190 г;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • сметана – 11 ст. ложок.
Дивіться також:  Бісквіт королеви Вікторії — 6 рецептів традиційного англійського бісквіта

Приготування:

  • Покласти масло в мікрохвильовку. Розтопити. Засипати цукор. Збити.
  • Влити сметану. Збити. Насипати чорницю. Розмішати.
  • Соду змішати з лимонкою і крохмалем. Перемішати. З’єднати з борошном. Відправити в рідку масу. Перемішати.
  • Розжарити духову піч. Буде потрібно 180 градусів.
  • Взяти формочки. Помістити тісто. Відправити випікатися. Потрібно півгодини.

Простий маннік на швидку руку

Знаменитий пиріг можна приготувати на тесті без яєць. Порадуйте себе здоровим десертом.

Інгредієнти:

  • манка – 1 склянка;
  • полуниця – жменя заморожена;
  • кефір – 240 мл;
  • сіль – 0,4 ч. ложки;
  • цукор – 90 г;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • рафінована олія – 120 мл;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • кукурудзяне борошно – 1 склянка.

Приготування:

  • Цукор насипати манку. Влити олію. Залити кефіром. Розмішати. Відставити на півгодини.
  • Насипати кукурудзяне борошно. Посолити. Насипати розпушувач. Перемішати і вимісити тісто. Якщо вам не подобається присмак кукурудзяного борошна, то її без шкоди для рецепта можна замінити звичної пшеничного.
  • На дві частини розділити масу. В першу засипати какао. Розмішати. У форму влити темне тісто, зверху розподілити полуницю. Залити другу масу.
  • Відправити в гарячу духову піч (180 градусів). Запікати півгодини.

Солодке печиво на кислому молоці

Приготуйте солодку випічку без яєць. Це хороший варіант для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 260 г;
  • цукрова пудра – 30 г;
  • фініки – 160 г;
  • ванілін;
  • горіх – 110 г волоський;
  • лимонний сік;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • сода – щіпка;
  • кисле молоко – 110 мл

Приготування:

  • Залити водою фініки. Вони повинні стати м’якими. Нарізати. Намагайтеся подрібнювати так, щоб вийшли дрібні шматочки.
  • Подрібнити горіхи. Змішати подрібнені продукти. Засипати вівсяними пластівцями. Перемішати.
  • У соду влити лимонний сік. Залити рослинним маслом. Влити кисле молоко. Перемішати. Всипати ванілін. Додати цукрову пудру. Перемішати. Можна не використовувати цей інгредієнт, якщо хочете отримати повністю дієтичний продукт.
  • Змішати дві маси. Замісити. Настояти. Маса вийде щільною.
  • Сформувати заготовки. Розкласти на деку. Відправити в духову шафу. Температура до цього моменту повинна бути 175 градусів.
  • Запікати чверть години.
Дивіться також:  Яблучний штрудель з листкового тіста – смачні рецепти

Випічка з бананом і горіхами

Здоба виходить з дивовижним екзотичним ароматом.

Інгредієнти:

  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • банан – 3 шт.;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • борошно – 180 г;
  • сіль;
  • цукор – 90 г;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • рослинна олія – 125 мл

Приготування:

  • Виделкою розім’яти м’якоть бананів. Присипати цукром. Влити олію. Розмішати.
  • У корицю насипати борошно. Підсолити. Змішати з розпушувачем. Помістити бананове пюре. Розмішати.
  • У масу додати горіхи. Відправити у форму. Запікати півгодини в духовій печі (180 градусів).

Бісквіт без яєць в мультиварці

Ця техніка міцно увійшла в багато сімей, тому пропонуємо вашій увазі десерт, який дуже легко приготувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • борошно – 225 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної оцтом;
  • молоко – 240 мл;
  • рослинна олія;
  • цукор – 190 р.

Приготування:

  • Залити цукор молоком. Збити.
  • Засипати соду і борошно. Збити.
  • Промазати маслом чашу. Залити масу.
  • Виставить режим «Випічка». Час – 2/3 години.

Простий пиріг на кефірі

Випічка на кефірі без яєць виходить ніжною і повітряної. Продукти знайдуться вдома у будь-якої господині.

Інгредієнти:

  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • кефір – 480 мл;
  • яблуко – 2 шт.;
  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • борошно – 460 м;
  • рослинне масло – 3 ст. ложки.

Приготування:

  • Перш ніж приступати до приготування, потримайте кефір пару годин поза холодильника. Насипати цукор. Влити олію. Збити.
  • Насипати соду. Розмішати. Присипати борошном. Збити.
  • У форму, промазану маслом, влити отриману масу. Дати постояти чверть години.
  • Очистити яблука. Нарізати шматочками. Розкласти на поверхні тесту. Злегка втиснути.
  • Запікати в духовій шафі. Потрібно півгодини. Режим 180 градусів.

Сирні маффіни без яєць

Випічка з сиру без яєць виходить соковитою і смачною. Нічим не відрізняється від звичайних маффінів на яйцях.

Інгредієнти:

  • маргарин – 130 г;
  • манка – 0,5 гуртки;
  • какао – 2 ст. ложки;
  • кефір – 490 мл;
  • сир – 0,5 пачки;
  • борошно – 0,5 гуртки;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • цукор – 0,5 гуртки.
Дивіться також:  Помадка для булочок – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Приготування:

  • Злегка нагріти кефір. Робіть це акуратно, інакше згорнеться. Засипати манкою. Додати соду. Перемішати.
  • Насипати цукор (половину від норми). Розтопити маргарин. Змішати. Засипати борошном. Додати какао. Перемішати.
  • Взяти спеціальні формочки. Наповнити тістом, яке не повинно заповнювати більше половини форми.
  • Розтерти сир з цукром. Скачати кульки. Помістити в центр формочок.
  • Накрити тістом. Запікати чверть години в добре прогрітій духовий печі. (180 градусів).

Пісний хмиз на мінералці

Під час посту порадуйте близьких смачним ласощами.

Інгредієнти:

  • газована вода – 240 мл;
  • рослинне масло – 450 мл;
  • борошно – 440 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • цукор – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Борошно залити газованою водою. Присипати цукром. Перемішати. Замісити щільну масу.
  • Взяти качалку. Розкачати в пласт.
  • Тепер знадобиться спеціальний ніж, який призначений для піци. Розрізати на прямокутники. Довжина необхідна близько п’яти сантиметрів, а ширина близько двох. У центрі зробити надріз. Кожен кінець протягнути через отвір, вийде хвиляста заготовка.
  • Розжарити масло. Помістити частину заготовок. Витримати до появи рум’яного кольору.
  • Дістати. Покласти на серветку, зайвий жир повинен вбратися.

Лимонний пиріг на швидку руку

Якщо ви стежите за фігурою, то ця варіація буде для вас ідеальною.

Інгредієнти:

  • сода – щіпка;
  • вода – 240 мл теплої;
  • лимон – 1 шт.;
  • сіль – щіпка;
  • борошно – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка коричневий;
  • оливкова олія – 6 ст. ложок.

Приготування:

  • Сіль насипати соду. Засипати в борошно. Додати цукор (1 ст. ложку). Розмішати.
  • Залити водою. Додати масло. Вимісити тісто. Відставити на півгодини.
  • Зняти шкірку з лимона. М’якоть подрібнити. Змішати з цукром.
  • Тісто розділити. Одну половину розкачати. Викласти у форму. Розкласти лимонну начинку. Розкачати другий шматок тіста. Накрити начинку. Краї защипнути.
  • Взяти зубочистку. Проколоти поверхню.
  • Відправити в духову піч (180 градусів). Запікати півгодини.
Прокрутка до верху