Домашню випічку люблять всі, але не всім можна вживати продукти з вмістом яєць. Тоді на допомогу прийде випічка без яєць. Ласощі виходить не менш смачним. У нашій підбірці зібрані найбільш цікаві та смачні варіанти.
Шоколадний пиріг без яєць і молока
Десерт виходить м’яким, повітряним і вологим.
Інгредієнти:
- борошно – 230 г;
- рослинна олія – 60 мл;
- розчинна кава – 0,5 ч. ложки;
- какао – 4 ст. ложки;
- вода – 190 мл;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- сіль;
- цукор – 190 г;
- ванільний цукор;
- сода – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Соду перемішати з сіллю. Присипати борошном. Додати какао. Перемішати.
- В цукор налити рослинне масло. Насипати кави, влити воду з соком. Збити. Всі продукти повинні розчинитися.
- Борошняну суміш залити рідкою масою. Збити.
- Прогріти духову піч. Температура буде потрібно 180 градусів. Промазати маслом форму. Припорошити борошном. Залити тісто. Запікати 2/3 години.
Рецепт для алергіків на кукурудзяній муці
Якщо вам протипоказані багато продукти або дотримуєтеся дієти, а душа вимагає солоденького, то на допомогу прийде випічка для алергіків. Проста, але дуже смачна, від якої ніхто не зможе відірватися.
Інгредієнти:
- сіль;
- кукурудзяне борошно – 110 г;
- сода – 0,6 ч. ложки гашеного;
- цукрова пудра – 65 г;
- банан – 1 шт.;
- вода – 50 мл;
- рослинне масло – 75 мл
Приготування:
- Тісто готується дуже швидко, тому першим ділом поставте на розігрів духовку (180 градусів).
- Руками порвати банан. Посипати пудрою. Включити блендер. Збити.
- У воду влити олію. Закип’ятити. Насипати борошно. Збити.
- Змішати дві суміші. Збити. Підсолити. Насипати соду. Розмішати.
- Залити у форму. Помістити на півгодини в духовку.
Кекс з чорницею без яєць
Приготуйте смачний, унікальний десерт, який вийде ніжним і напрочуд гарним.
Інгредієнти:
- чорниця – 110 г;
- пшеничне борошно -310 г;
- картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;
- вершкове масло – 110 г;
- лимонна кислота – 0,5 ч. ложка;
- цукор – 190 г;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- сметана – 11 ст. ложок.
Приготування:
- Покласти масло в мікрохвильовку. Розтопити. Засипати цукор. Збити.
- Влити сметану. Збити. Насипати чорницю. Розмішати.
- Соду змішати з лимонкою і крохмалем. Перемішати. З’єднати з борошном. Відправити в рідку масу. Перемішати.
- Розжарити духову піч. Буде потрібно 180 градусів.
- Взяти формочки. Помістити тісто. Відправити випікатися. Потрібно півгодини.
Простий маннік на швидку руку
Знаменитий пиріг можна приготувати на тесті без яєць. Порадуйте себе здоровим десертом.
Інгредієнти:
- манка – 1 склянка;
- полуниця – жменя заморожена;
- кефір – 240 мл;
- сіль – 0,4 ч. ложки;
- цукор – 90 г;
- какао – 2 ст. ложки;
- рафінована олія – 120 мл;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- кукурудзяне борошно – 1 склянка.
Приготування:
- Цукор насипати манку. Влити олію. Залити кефіром. Розмішати. Відставити на півгодини.
- Насипати кукурудзяне борошно. Посолити. Насипати розпушувач. Перемішати і вимісити тісто. Якщо вам не подобається присмак кукурудзяного борошна, то її без шкоди для рецепта можна замінити звичної пшеничного.
- На дві частини розділити масу. В першу засипати какао. Розмішати. У форму влити темне тісто, зверху розподілити полуницю. Залити другу масу.
- Відправити в гарячу духову піч (180 градусів). Запікати півгодини.
Солодке печиво на кислому молоці
Приготуйте солодку випічку без яєць. Це хороший варіант для тих, хто дотримується здорового способу життя.
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 260 г;
- цукрова пудра – 30 г;
- фініки – 160 г;
- ванілін;
- горіх – 110 г волоський;
- лимонний сік;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- сода – щіпка;
- кисле молоко – 110 мл
Приготування:
- Залити водою фініки. Вони повинні стати м’якими. Нарізати. Намагайтеся подрібнювати так, щоб вийшли дрібні шматочки.
- Подрібнити горіхи. Змішати подрібнені продукти. Засипати вівсяними пластівцями. Перемішати.
- У соду влити лимонний сік. Залити рослинним маслом. Влити кисле молоко. Перемішати. Всипати ванілін. Додати цукрову пудру. Перемішати. Можна не використовувати цей інгредієнт, якщо хочете отримати повністю дієтичний продукт.
- Змішати дві маси. Замісити. Настояти. Маса вийде щільною.
- Сформувати заготовки. Розкласти на деку. Відправити в духову шафу. Температура до цього моменту повинна бути 175 градусів.
- Запікати чверть години.
Випічка з бананом і горіхами
Здоба виходить з дивовижним екзотичним ароматом.
Інгредієнти:
- кориця – 0,5 ч. ложки;
- банан – 3 шт.;
- волоські горіхи – 50 г;
- борошно – 180 г;
- сіль;
- цукор – 90 г;
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- рослинна олія – 125 мл
Приготування:
- Виделкою розім’яти м’якоть бананів. Присипати цукром. Влити олію. Розмішати.
- У корицю насипати борошно. Підсолити. Змішати з розпушувачем. Помістити бананове пюре. Розмішати.
- У масу додати горіхи. Відправити у форму. Запікати півгодини в духовій печі (180 градусів).
Бісквіт без яєць в мультиварці
Ця техніка міцно увійшла в багато сімей, тому пропонуємо вашій увазі десерт, який дуже легко приготувати в мультиварці.
Інгредієнти:
- борошно – 225 г;
- сода – 1 ч. ложка гашеної оцтом;
- молоко – 240 мл;
- рослинна олія;
- цукор – 190 р.
Приготування:
- Залити цукор молоком. Збити.
- Засипати соду і борошно. Збити.
- Промазати маслом чашу. Залити масу.
- Виставить режим «Випічка». Час – 2/3 години.
Простий пиріг на кефірі
Випічка на кефірі без яєць виходить ніжною і повітряної. Продукти знайдуться вдома у будь-якої господині.
Інгредієнти:
- сода – 1 ч. ложка гашене;
- кефір – 480 мл;
- яблуко – 2 шт.;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- борошно – 460 м;
- рослинне масло – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Перш ніж приступати до приготування, потримайте кефір пару годин поза холодильника. Насипати цукор. Влити олію. Збити.
- Насипати соду. Розмішати. Присипати борошном. Збити.
- У форму, промазану маслом, влити отриману масу. Дати постояти чверть години.
- Очистити яблука. Нарізати шматочками. Розкласти на поверхні тесту. Злегка втиснути.
- Запікати в духовій шафі. Потрібно півгодини. Режим 180 градусів.
Сирні маффіни без яєць
Випічка з сиру без яєць виходить соковитою і смачною. Нічим не відрізняється від звичайних маффінів на яйцях.
Інгредієнти:
- маргарин – 130 г;
- манка – 0,5 гуртки;
- какао – 2 ст. ложки;
- кефір – 490 мл;
- сир – 0,5 пачки;
- борошно – 0,5 гуртки;
- сода – 1 ч. ложка гашене;
- цукор – 0,5 гуртки.
Приготування:
- Злегка нагріти кефір. Робіть це акуратно, інакше згорнеться. Засипати манкою. Додати соду. Перемішати.
- Насипати цукор (половину від норми). Розтопити маргарин. Змішати. Засипати борошном. Додати какао. Перемішати.
- Взяти спеціальні формочки. Наповнити тістом, яке не повинно заповнювати більше половини форми.
- Розтерти сир з цукром. Скачати кульки. Помістити в центр формочок.
- Накрити тістом. Запікати чверть години в добре прогрітій духовий печі. (180 градусів).
Пісний хмиз на мінералці
Під час посту порадуйте близьких смачним ласощами.
Інгредієнти:
- газована вода – 240 мл;
- рослинне масло – 450 мл;
- борошно – 440 г;
- цукрова пудра – 50 г;
- цукор – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Борошно залити газованою водою. Присипати цукром. Перемішати. Замісити щільну масу.
- Взяти качалку. Розкачати в пласт.
- Тепер знадобиться спеціальний ніж, який призначений для піци. Розрізати на прямокутники. Довжина необхідна близько п’яти сантиметрів, а ширина близько двох. У центрі зробити надріз. Кожен кінець протягнути через отвір, вийде хвиляста заготовка.
- Розжарити масло. Помістити частину заготовок. Витримати до появи рум’яного кольору.
- Дістати. Покласти на серветку, зайвий жир повинен вбратися.
Лимонний пиріг на швидку руку
Якщо ви стежите за фігурою, то ця варіація буде для вас ідеальною.
Інгредієнти:
- сода – щіпка;
- вода – 240 мл теплої;
- лимон – 1 шт.;
- сіль – щіпка;
- борошно – 1 склянка;
- цукор – 1 склянка коричневий;
- оливкова олія – 6 ст. ложок.
Приготування:
- Сіль насипати соду. Засипати в борошно. Додати цукор (1 ст. ложку). Розмішати.
- Залити водою. Додати масло. Вимісити тісто. Відставити на півгодини.
- Зняти шкірку з лимона. М’якоть подрібнити. Змішати з цукром.
- Тісто розділити. Одну половину розкачати. Викласти у форму. Розкласти лимонну начинку. Розкачати другий шматок тіста. Накрити начинку. Краї защипнути.
- Взяти зубочистку. Проколоти поверхню.
- Відправити в духову піч (180 градусів). Запікати півгодини.