Випічка з сиру в мультиварці
Яке б сирну страву ви вирішили приготувати в цьому приладі, все виходить чудово. Нічого не пригорить, але рівномірно пропечеться. Якщо хочете приготувати для сім’ї страву, яка буде корисним і дуже смачним, то в якості помічника вибирайте мультиварку і скористайтеся запропонованими нижче варіантами страв.
Запіканка з сиру в мультиварці
Порівняно з приготованим в духовці, в мультиварці це ласощі піднімається набагато вище. Виходить ніжніше і легшим.
Інгредієнти:
- сир – 500 г;
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- кефір – 240 мл;
- ванільний цукор – пакетик;
- манна крупа – 0,5 гуртки;
- родзинки – 75 г;
- масло;
- цукор – 110 г;
- яйце – 5 шт.
Приготування:
- Манку залити кефіром і відставити на півгодини.
- В одну ємність влити білок. В іншу – жовток.
- Помістити сир в жовтки. Засипати розпушувач. Розтерти, використовуючи вилку.
- Включити міксер і збити білки. Потрібна щільна, біла маса.
- Засипати цукром. Додати ванільний цукор. Збити.
- З’єднати сирну і кефірну масу. Розмішати.
- Розкласти на отриману білкову масу. Взяти лопаточку. Захопити масу з краю і перемістити в центр. Повторювати рух поки тісто не стане однорідним.
- Промазати чашу маслом і перемістити в неї тісто. Присипати промитим і просушеним родзинками. Розмішати лопаткою і накрити кришкою.
- Виставити режим. Знадобиться «Випічка». Таймер повернути на 45 хвилин.
- Коли почуєте сигнал, не відкривайте кришку. Потрібно витримати ласощі годину на режимі «Підігрів».
- Вимкнути прилад. Настояти десерт чверть години, після закінчення якого страву можна діставати.
Випічка з низьким вмістом калорій
У традиційних запіканках міститься багато калорій, але не всіх це влаштовує. Тому пропонуємо вашій увазі полегшений варіант для любителів сирною випічки з низькою калорійністю.
Інгредієнти:
- цукати – 50 г;
- молоко – 240 мл знежиреного;
- горіхи – 50 г;
- ванільний цукор – 0,5 пакета;
- стевія;
- сир – 620 г знежиреного;
- вершкове масло – 50 г;
- родзинки – 50 р.
Приготування:
- Для початку необхідно збити білки.
- У сир влити молоко, додати стевію і засипати ванільний цукор. Перемішати.
- Засипати родзинки, горіхи, цукати. Розмішати.
- Малими порціями, поступово вмішати білкову масу.
- Промазати маслом чашу і виставити режим «Випічка». Залити тісто. Встановити таймер на годину.
Несолодкий сирний пиріг з сиром
Смачний і ароматний пиріг порадує вас у будь-який час дня.
Інгредієнти:
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- яйце – 4 шт.;
- сир – 160 г;
- масло;
- сметана – 200 мл;
- сир – 160 г;
- майонез – 6 ст. ложок;
- сіль;
- борошно – 150 р.
Приготування:
- В яйце, влити сметану. Збити. Залити майонезом. Засипати розпушувачем і перемішати.
- Підсолити, засипати борошно і знову збити.
- Взяти вилку і розім’яти сир.
- Підготувати тертку, яка має великі отвори, і подрібнити сир. З’єднати його з сиром, підсолити і перемішати.
- Промазати маслом чашу. Залити в неї половину тіста, розкласти сирно-сирну масу і покрити рештою тестом.
- Виставити режим «Випічка». Таймер встановити на годину.
Листкове тісто з сиром і зеленню
Ніжне, шалено смачне сирно-листкове ласощі.
Інгредієнти:
- жовток – 1 шт.;
- тісто листкове бездріжджове – 250 г;
- сіль;
- сир – 720 г;
- перець чорний;
- плавлений сир – 200 г;
- зелень;
- сир ‘ Хохланд» в пластинках – пачка;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Взяти ложку і розтерти сир. Влити яйця, продовжуючи розтирати.
- Сир натерти і відправити в сир. Нашаткувати зелень і змішати з сирною масою.
- Підсолити, присипати перцем і перемішати.
- Розкачати тісто. Помістити в чашу. Розкласти начинку.
- Краї злегка загорнути і вкрити «Хохландом».
- Взяти пензлик, вмочити її в жовток і промазати заготовку.
- Виставити режим «Випічка». Час – годину.
Пиріг з сиром і яблуками
Такий пиріг може послужити не тільки смачним ласощами, яке подають до чаю, але і стати повноцінним сніданком.
Інгредієнти:
- яблуко – 5 шт. солодких;
- борошно – 5 ст. ложок;
- сіль;
- сир – 520 г;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цукор – 150 г;
- яйце – 2 шт.;
- манка – 3 ст. ложки.
Сироп:
- масло – 55 г вершкового;
- цукор – 150 г;
- вода – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Зрізати шкірку з яблук, вибрати насіння і відрізати серцевину. Нарізати і підготовленими часточками викласти дно чаші.
- Приготувати сироп. Воду засипати цукром, додати масло, закип’ятити і цією сумішшю залити яблука.
- Присмачити сметаною сир, влити яйця. Присипати манкою і додати борошно. Підсолодити, всипати сіль. Включити міксер (можна використовувати блендер) і збити. Залити яблука.
- Вибрати режим. Для цього ласощі потрібно «Випічка». Таймер – годину.
- Кришку відкрити і діставати десерт після охолодження.