Випічка з сиру — 12 рецептів

Випічка з сиру в мультиварці

Яке б сирну страву ви вирішили приготувати в цьому приладі, все виходить чудово. Нічого не пригорить, але рівномірно пропечеться. Якщо хочете приготувати для сім’ї страву, яка буде корисним і дуже смачним, то в якості помічника вибирайте мультиварку і скористайтеся запропонованими нижче варіантами страв.

Запіканка з сиру в мультиварці

Порівняно з приготованим в духовці, в мультиварці це ласощі піднімається набагато вище. Виходить ніжніше і легшим.

Інгредієнти:

  • сир – 500 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • кефір – 240 мл;
  • ванільний цукор – пакетик;
  • манна крупа – 0,5 гуртки;
  • родзинки – 75 г;
  • масло;
  • цукор – 110 г;
  • яйце – 5 шт.

Приготування:

  • Манку залити кефіром і відставити на півгодини.
  • В одну ємність влити білок. В іншу – жовток.
  • Помістити сир в жовтки. Засипати розпушувач. Розтерти, використовуючи вилку.
  • Включити міксер і збити білки. Потрібна щільна, біла маса.
  • Засипати цукром. Додати ванільний цукор. Збити.
  • З’єднати сирну і кефірну масу. Розмішати.
  • Розкласти на отриману білкову масу. Взяти лопаточку. Захопити масу з краю і перемістити в центр. Повторювати рух поки тісто не стане однорідним.
  • Промазати чашу маслом і перемістити в неї тісто. Присипати промитим і просушеним родзинками. Розмішати лопаткою і накрити кришкою.
  • Виставити режим. Знадобиться «Випічка». Таймер повернути на 45 хвилин.
  • Коли почуєте сигнал, не відкривайте кришку. Потрібно витримати ласощі годину на режимі «Підігрів».
  • Вимкнути прилад. Настояти десерт чверть години, після закінчення якого страву можна діставати.

Випічка з низьким вмістом калорій

У традиційних запіканках міститься багато калорій, але не всіх це влаштовує. Тому пропонуємо вашій увазі полегшений варіант для любителів сирною випічки з низькою калорійністю.

Дивіться також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

Інгредієнти:

  • цукати – 50 г;
  • молоко – 240 мл знежиреного;
  • горіхи – 50 г;
  • ванільний цукор – 0,5 пакета;
  • стевія;
  • сир – 620 г знежиреного;
  • вершкове масло – 50 г;
  • родзинки – 50 р.

Приготування:

  • Для початку необхідно збити білки.
  • У сир влити молоко, додати стевію і засипати ванільний цукор. Перемішати.
  • Засипати родзинки, горіхи, цукати. Розмішати.
  • Малими порціями, поступово вмішати білкову масу.
  • Промазати маслом чашу і виставити режим «Випічка». Залити тісто. Встановити таймер на годину.

Несолодкий сирний пиріг з сиром

Смачний і ароматний пиріг порадує вас у будь-який час дня.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 160 г;
  • масло;
  • сметана – 200 мл;
  • сир – 160 г;
  • майонез – 6 ст. ложок;
  • сіль;
  • борошно – 150 р.

Приготування:

  • В яйце, влити сметану. Збити. Залити майонезом. Засипати розпушувачем і перемішати.
  • Підсолити, засипати борошно і знову збити.
  • Взяти вилку і розім’яти сир.
  • Підготувати тертку, яка має великі отвори, і подрібнити сир. З’єднати його з сиром, підсолити і перемішати.
  • Промазати маслом чашу. Залити в неї половину тіста, розкласти сирно-сирну масу і покрити рештою тестом.
  • Виставити режим «Випічка». Таймер встановити на годину.

Листкове тісто з сиром і зеленню

Ніжне, шалено смачне сирно-листкове ласощі.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • тісто листкове бездріжджове – 250 г;
  • сіль;
  • сир – 720 г;
  • перець чорний;
  • плавлений сир – 200 г;
  • зелень;
  • сир ‘ Хохланд» в пластинках – пачка;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Взяти ложку і розтерти сир. Влити яйця, продовжуючи розтирати.
  • Сир натерти і відправити в сир. Нашаткувати зелень і змішати з сирною масою.
  • Підсолити, присипати перцем і перемішати.
  • Розкачати тісто. Помістити в чашу. Розкласти начинку.
  • Краї злегка загорнути і вкрити «Хохландом».
  • Взяти пензлик, вмочити її в жовток і промазати заготовку.
  • Виставити режим «Випічка». Час – годину.
Дивіться також:  Здобне тісто для булочок – найсмачніше ніжне, 6 рецептів приготування

Пиріг з сиром і яблуками

Такий пиріг може послужити не тільки смачним ласощами, яке подають до чаю, але і стати повноцінним сніданком.

Інгредієнти:

  • яблуко – 5 шт. солодких;
  • борошно – 5 ст. ложок;
  • сіль;
  • сир – 520 г;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • манка – 3 ст. ложки.

Сироп:

  • масло – 55 г вершкового;
  • цукор – 150 г;
  • вода – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Зрізати шкірку з яблук, вибрати насіння і відрізати серцевину. Нарізати і підготовленими часточками викласти дно чаші.
  • Приготувати сироп. Воду засипати цукром, додати масло, закип’ятити і цією сумішшю залити яблука.
  • Присмачити сметаною сир, влити яйця. Присипати манкою і додати борошно. Підсолодити, всипати сіль. Включити міксер (можна використовувати блендер) і збити. Залити яблука.
  • Вибрати режим. Для цього ласощі потрібно «Випічка». Таймер – годину.
  • Кришку відкрити і діставати десерт після охолодження.