Ватрушки з сиром з дріжджового тіста
Якщо взяти за основу рецепт Королівської ватрушки, але внести в нього деякі корективи, то можна напекти багато смачних маленьких ватрушок до чаю.
- Тісто розділити на 10 шматочків і залишити під плівкою на 15 хвилин.
- З кожного шматочка сформувати коржик, в центр викласти начинку.
- Краї тіста защипнути з двох сторін.
- Випікати при температурі 190ºС близько 20 хвилин.
Німецький маковий творожник
Німецька випічка смачна і проста в приготуванні.
Тісто:
- просеянная борошно – 350 г;
- цукор-пісок – 150 г;
- солодко-вершкове масло – 185 р.
Борошно потрібно змішати з цукровим піском і перетерти отриману суміш з охолодженим маслом до отримання кришива.
Начинка:
- сир – 230 г;
- яйце – 1 шт.;
- молоко – 500 мл;
- цукровий пісок – 150 г;
- масло вершкове – 150 г;
- мак кондитерський – 150 г;
- манна крупа – 150 р.
Готуємо так:
- Молоко нагріти, розчинити в ньому масло і цукровий пісок.
- Коли компоненти «розійдуться» в рідині, потроху всипати в неї манку, а потім і мак. Швидко перемішати суміш і відставити у бік.
- В окремій ємності збити сир з яйцем.
- Коли макова маса охолоне, ретельно перемішати її з сирною.
- У форму для запікання викласти частину тіста.
- Поверх нього розподілити начинку і зверху присипати залишилася крихтою.
- Випікати при температурі 180 º с приблизно 45 хвилин.