Листковий пиріг з сиром
Листкове тісто:
- масло вершкове – 250 г;
- борошно – 200 г;
- вода холодна – 50 мл;
- дріжджі – 1 г;
- сіль – 5 р.
Не лякайтеся листкового тіста.
У цьому варіанті готувати його зовсім просто:
- У пакет насипати трохи борошна, покласти туди пачку вершкового масла і розкачати його качалкою в пласт. Прибрати в холодильник.
- З борошна з дріжджами і сіллю з водою замісити тісто.
- Дати йому підійти протягом однієї години, після закінчення якого теж розкачати його в пласт.
- Посередині викласти масляну заготівлю і загорнути її тестом.
- Качалкою розкотити «конверт» з маслом і скласти його в чотири рази.
- Прибрати заготовку в холодильник.
- Описану процедуру повторити 3 рази з інтервалом у півгодини.
- Для солодких пиріжків з сиром можна взяти будь-яку начинку із запропонованих.
- Тісто розкачати, вирізати заготовки будь-якої форми, покласти в їх середину начинку і закрити пиріжки такими ж заготовками.
Важливо пам’ятати, що листкове тісто випікається при температурі 230 – 240ºС!
Чи знаєте Ви, випічка з листкового тіста з сиром можна зробити про запас? Підготовлені вироби можна заморозити і при потребі вийняти з морозилки і спекти гарячі пиріжки.