Випічка з сиру ― 14 рецептів приготування на швидку руку

Листковий пиріг з сиром

Листкове тісто:

  • масло вершкове – 250 г;
  • борошно – 200 г;
  • вода холодна – 50 мл;
  • дріжджі – 1 г;
  • сіль – 5 р.

Не лякайтеся листкового тіста.

У цьому варіанті готувати його зовсім просто:

  • У пакет насипати трохи борошна, покласти туди пачку вершкового масла і розкачати його качалкою в пласт. Прибрати в холодильник.
  • З борошна з дріжджами і сіллю з водою замісити тісто.
  • Дати йому підійти протягом однієї години, після закінчення якого теж розкачати його в пласт.
  • Посередині викласти масляну заготівлю і загорнути її тестом.
  • Качалкою розкотити «конверт» з маслом і скласти його в чотири рази.
  • Прибрати заготовку в холодильник.
  • Описану процедуру повторити 3 рази з інтервалом у півгодини.
  • Для солодких пиріжків з сиром можна взяти будь-яку начинку із запропонованих.
  • Тісто розкачати, вирізати заготовки будь-якої форми, покласти в їх середину начинку і закрити пиріжки такими ж заготовками.

Важливо пам’ятати, що листкове тісто випікається при температурі 230 – 240ºС!

Чи знаєте Ви, випічка з листкового тіста з сиром можна зробити про запас? Підготовлені вироби можна заморозити і при потребі вийняти з морозилки і спекти гарячі пиріжки.

Дивіться також:  Хмиз тонкий – 7 хрустких рецептів