Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Дуже смачний манник

І дуже простий, а головне — цікавий рецепт приготування румунського варіанту лепешняку «папанаши» з вишневим варенням.

Вам знадобиться:

  • сир — 500 г;
  • екстракт ванілі — 5 м;
  • яйце — 2 шт.;
  • розпушувач тіста — 2-3 г;
  • манна крупа — 100 г;
  • цукор — 40 г;
  • борошно — 150 г;
  • сметана;
  • рослинне масло.


Як приготувати:

  • З’єднуємо сир, розпушувач, цукор, яйця і ваніль. Помішуючи, додаємо манку і борошно. Відправляємо масу в холодильник на 15-20 хвилин.
  • Скачуємо з тіста два колобка, що поміщуються у долонях, і два виготовляємо поменше. Наповнюємо каструлю рослинною олією так, щоб воно покривало колобки, нагріваємо складу до 200 градусів.
  • У кожному колобка пальцем робимо наскрізний отвір, потім злегка сплющує їх. Поміщаємо вироби в масло на 5 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб вони подрумянивались з усіх боків.
  • Готові колобки остуджуємо, наповнюємо отвори сметаною і варенням, на великий колобок кладемо маленький.

Отримуємо приємно пахне десерт з дружньої Румунії.

Дивіться також:  Компот з чорної смородини