Дуже смачний манник
І дуже простий, а головне — цікавий рецепт приготування румунського варіанту лепешняку «папанаши» з вишневим варенням.
Вам знадобиться:
- сир — 500 г;
- екстракт ванілі — 5 м;
- яйце — 2 шт.;
- розпушувач тіста — 2-3 г;
- манна крупа — 100 г;
- цукор — 40 г;
- борошно — 150 г;
- сметана;
- рослинне масло.
Як приготувати:
- З’єднуємо сир, розпушувач, цукор, яйця і ваніль. Помішуючи, додаємо манку і борошно. Відправляємо масу в холодильник на 15-20 хвилин.
- Скачуємо з тіста два колобка, що поміщуються у долонях, і два виготовляємо поменше. Наповнюємо каструлю рослинною олією так, щоб воно покривало колобки, нагріваємо складу до 200 градусів.
- У кожному колобка пальцем робимо наскрізний отвір, потім злегка сплющує їх. Поміщаємо вироби в масло на 5 хвилин, не забуваючи перевертати, щоб вони подрумянивались з усіх боків.
- Готові колобки остуджуємо, наповнюємо отвори сметаною і варенням, на великий колобок кладемо маленький.
Отримуємо приємно пахне десерт з дружньої Румунії.