Шоколадне вівсяне печиво без випічки
Якщо не хочеться довго возитися з духовкою і випікати печенюшки, можна приготувати десерт і без цього. Він вийде дивно ароматним і смачним – з насиченою шоколадної основою. З продуктів використовується: 130 г вівсянки, 60 г вершкового масла і стільки ж какао-порошку, 1/3 ч. л. ваніліну, 70 мл молока, 40 мл арахісового масла, 1,5 ст. цукру.
- У сотейники змішується цукор, молоко, какао і жирне масло. Маса на середньому нагріванні доводять до кипіння. Дуже важливо постійно помішувати.
- Коли по поверхні суміші підуть перші бульбашки, потрібно гріти її ще пару хвилин, після чого зняти з вогню.
- Тепер додається арахісове масло і ванілін.
- В останню чергу до тесту висипаються вівсяні пластівці
- Після ретельного вимішування можна ложкою викладати на папері для випічки невеликі кульки і відправляти їх в холод для застигання.
Пробувати ласощі варто не раніше, ніж через 30-40 хвилин.