Без додавання борошна
Рецептів обговорюваного печива без борошна зустрічається досить багато. Найпростіший з них включає в себе несмажена мигдаль (120 г), а, крім того, 90 г вівсяних пластівців, щіпку солі, 2 яйця, 60 г цільного геркулеса, 4-5 ст. л. цукру, трохи розпушувача.
- Мигдаль з вівсяними пластівцями перетворюється в порошкову масу будь-яким зручним способом.
- Сюди додається цілісний геркулес, сіль, розпушувач, цукор.
- Залишилося влити яйця, злегка збити суміш.
- Ложкою тісто викласти на деко і печеться 30-35 хвилин при розігріві в 170 градусів.
Зробити вівсяне печиво без борошна ще більш привабливим зовні допоможе сітка з розтопленого шоколаду. Щоправда, це значно додасть десерту калорійності.