З апельсином і медом
Апельсин в поєднанні з натуральним бджолиним медом надає каші оригінальний і яскравий смак. Варто вибрати стиглий солодкий фрукт.
Інгредієнти:
- «Геркулес» — 150-170 г;
- молоко – половина склянки;
- йогурт – половина склянки (без добавок);
- мед – 1,5-2 ст. л.;
- апельсин – ½ шт.
Приготування:
- Насипати геркулес у відповідну банку. Зверху вилити всі молочні продукти. Вони повинні бути кімнатної температури. Жирність йогурту і молока буде залежати від того, чи потрібно кулінару рахувати калорії своїх страв і робити їх дієтичними.
- Додати мед. Якщо продукт зацукрувався, його достатньо підігріти і розтопити в мікрохвильовці/на водяній бані.
- Окремо приготувати наповнювач. Для цього треба очистити апельсин. З кожної часточки зняти шкірку, видалити кісточки. Порізати середніми шматочками, намагаючись не видавити з фрукта багато соку.
- Відправити апельсин в банку.
- Закрити ємність і сильно потрясти, щоб всі інгредієнти перемішалися. Прибрати в прохолоду на всю ніч.
Вранці готову ліниву вівсянку в банку можна присипати меленою корицею.