З вишнею та шоколадом
Для такого рецепта підійде як свіжа, так і заморожена вишня. Головне, щоб ягоди були без кісточок. Вони надають страві приємну кислинку, яку злегка нейтралізує чорний шоколад.
Інгредієнти:
- вівсянка у вигляді пластівців – ¼ ст.;
- молоко будь-якої жирності – 1/3 ст.;
- рідкий мед – 1 ч. л.;
- йогурт – ¼ ст.;
- ванілін – щіпка;
- якісний гіркий шоколад – 1 ст. л.;
- вишня – ½ чашки.
Приготування:
- Скласти в банку всі сухі інгредієнти. Змішати пластівці і ванілін.
- Залити інгредієнти сумішшю з молока і йогурту. Краще, якщо він буде без фруктових і ягідних добавок.
- Все добре перемішати.
- Додати ягоди без кісточок і дрібну шоколадну стружку. Її кількість можна змінити за смаком. Повторити перемішування широкої лопаткою, але вже дуже акуратно.
- Накрити ємність щільною кришкою. Перемістити до прохолоду на всю ніч для настоювання.
Подати вівсянку на сніданок в теплому або холодному вигляді. Зберігати її допускається до 3 діб за умови, що вона знаходиться в холодильнику.
Для приготування обговорюваного страви підійде і пластикова банка. Але зручніше використовувати скляну ємність. Оптимальний обсяг – приблизно 400 мл