Яблучне варення – 14 смачних перевірених рецептів

Рецепт густого яблучного варення

Густота варення в більшості випадків залежить від вихідної пухкості яблук. Якщо взяти занадто тверді і щільні плоди, їх доведеться дуже довго но розварювати, а в результаті варення вийде не таким густим, як того хотілося б. До того ж фрукти повинні бути повної стиглості, полежавшие деньок в тіні.

  • Нарізаних зубчиків – 3 кг;
  • Цукру – 3 кг;
  • Кориці меленої – 1-2 ст. л.

Приготування:

  • Видаліть з плодів пошкоджені частини, серцевиною і при необхідності шкірку. Нарубайте довільними кубиками, покладіть в миску, переслоив цукром, змішаним з корицею. Залиште для виділення соку на ніч.
  • Поставте на середній газ, доведіть до кипіння, не забуваючи помішувати. Як тільки сироп закипить, зменшіть трохи газ і варіть приблизно 5-8 хвилин. Зніміть з плити і залиште мінімум на пару годин, максимум на добу.
  • Повторіть процедуру ще двічі з однаковою періодичністю.
  • Востаннє проваріть варення близько 7-10 хвилин, расфасуйте гарячим по баночках і зберігайте в закупореному вигляді після повного охолодження в коморі або підвалі.

Дивіться також:  Крем для вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити смачний крем