Яйця всмятку: скільки варити і як подавати?

Яйце в мішечок: технологія приготування

Яйця, зварені в мішечку – це вже не некруто, але ще не круто. У продукту такого ступеня готовності також багато шанувальників, але і багато тих, кому не вдалося зварити яйце, щоб жовток зберіг рідку консистенцію, а білок став білим і втратив свою прозорість.

Нижче наведено два способи, отримати яйця такого ступеня готовності. Варто лише зазначити, що наведені алгоритми дій підходять тільки для яєць категорії С1. Для більш великих або дрібних яєць час доведеться збільшити або зменшити відповідно.

  • Перший спосіб. Вимиті яйця слід викласти в холодну воду, яку на сильному вогні швидко довести до кипіння і варити після закипання 4 хвилини. Потім дістати яйця з окропу, облити холодною водою і подавати до столу гарячими.
  • Другий спосіб. Закип’ятити достатню кількість води, трохи її підсолити і акуратно викласти ложкою в неї яйця. Після закипання варити рівно одну хвилину, вимкнути вогонь і ще сім хвилин витримати в цій гарячій воді.
Дивіться також:  Курячий рулет в пляшці – 7 дуже простих покрокових рецептів
Прокрутка до верху