Як коптити сало в домашніх умовах?

Коптимо, сало в духовці, гарячим способом

Основна відмінність між холодним і гарячим способом копчення полягає в температурі, що впливає на сировину, і, отже, тривалості готування. Коптити сало в коптильні гарячого копчення слід з використанням температур в діапазоні 45-125°С.

Ці умови можна створити у звичайній духовці, попередньо підготувавши:

  • 500-600 г сала з прошарком;
  • 1000 мл води;
  • 150 г солі;
  • 30 г часнику;
  • 5 лаврових листочків;
  • 4 г сухої гірчиці;
  • інші спеції за смаком.

Черговість дій:

  • Шмат сала розділити на невеликих два-три шматки. У воді розчинити сіль, додати нарізаний тонкими пластинами часник, лавровий лист, гірчицю та інші спеції. Помістити сало в отриманий маринад, зверху встановити невеликий вантаж і залишити маринуватися на п’ять днів.
  • Тепер знадобиться деко, решітка та фольга. Деко застелити фольгою, на неї насипати фруктові тирсу для копчення, які прикрити іншим листом фольги. У верхньому листі зробити кілька проколів для рівномірного виходу диму. Тепер на деко над фольгою встановити решітку з розкладеними на ній шматками сала.
  • Отриману конструкцію поставити в розігріту до 100 градусів духовку на 30 хвилин. Потім духовку вимкнути і не відкривати ще дві години, поки вона повністю не охолоне. Ще пару годин сало можна потримати на свіжому повітрі, і воно готове.
Дивіться також:  Тарталетки з крабовими паличками – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху