Як коптити сало в домашніх умовах?

Простий рецепт в казані на плиті

В умовах квартири, не маючи під рукою спеціальної коптильні, можна приготувати копчене сало, взявши звичайний казан.

Щоб закоптити сало в казані на плиті беремо:

  • 500-600 г сала;
  • сіль, часник мелений чорний і червоний перець за смаком.

Послідовність копчення:

  • На чотири години замочити сало в холодній воді. Потім дістати його, промокнути рушниками, натерти сумішшю з подрібненого часнику, солі і спецій. Позначити шматки сала під гніт і залишити на тиждень або більше.
  • На дно казана насипати жменю тирси, зверху поставити тарілку, куди буде стікати жир. Над тарілкою встановити решітку, на неї укласти шматки сала шкіркою вниз. Накрити казан фольгою, придавити зверху кришкою.
  • Поставити імпровізовану коптильню на газ. Через чверть години вогонь загасити, а казан до повного охолодження винести на балкон. Остиглий продукт трохи провітрити на відкритому повітрі і можна подавати.
Дивіться також:  Курячі котлети з сиром – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху