Простий рецепт в казані на плиті
В умовах квартири, не маючи під рукою спеціальної коптильні, можна приготувати копчене сало, взявши звичайний казан.
Щоб закоптити сало в казані на плиті беремо:
- 500-600 г сала;
- сіль, часник мелений чорний і червоний перець за смаком.
Послідовність копчення:
- На чотири години замочити сало в холодній воді. Потім дістати його, промокнути рушниками, натерти сумішшю з подрібненого часнику, солі і спецій. Позначити шматки сала під гніт і залишити на тиждень або більше.
- На дно казана насипати жменю тирси, зверху поставити тарілку, куди буде стікати жир. Над тарілкою встановити решітку, на неї укласти шматки сала шкіркою вниз. Накрити казан фольгою, придавити зверху кришкою.
- Поставити імпровізовану коптильню на газ. Через чверть години вогонь загасити, а казан до повного охолодження винести на балкон. Остиглий продукт трохи провітрити на відкритому повітрі і можна подавати.