Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Підберезники, замариновані на зиму

Інгредієнти:

  • гриби, підберезники – 1 кілограм;
  • холодна вода – 1000 мл;
  • сіль велика – 40 г;
  • сушена гвоздика – за бажанням;
  • 9% оцет – 125 мл;
  • лаврушка – 2 – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 2 ч. л.;
  • запашний перець – 10 шт.

І в цьому процесі теж немає нічого складного:

  • Свіжі гриби покладіть в каструлю і проваріть третину години. Про готовність будуть говорити примірники, опустилися на дно. Слідкуйте за утворенням піни під час варіння.
  • Відкиньте підберезники на друшляк і дочекайтеся, поки вся зайва рідина піде.
  • Перекладіть гриби у киплячу воду, проваріть чверть години, після чого додайте всі перераховані інгредієнти.
  • Проваріть ще 15 хвилин на тихому вогні, потім перекладіть підберезники в банки і загорніть їх кришками.

Виходить, що самостійно заготовити мариновані гриби зовсім не складно. Зате дуже важливо придбати їх у перевірених продавців або зібрати самостійно подалі від доріг і небезпечних виробництв. Такі гриби стануть відмінною закускою, інгредієнтом в салаті або гарячому блюді, або навіть начинкою у випічці.

Дивіться також:  Грудинка в цибулинні — найсмачніші 5 рецептів
Прокрутка до верху