Підберезники, замариновані на зиму
Інгредієнти:
- гриби, підберезники – 1 кілограм;
- холодна вода – 1000 мл;
- сіль велика – 40 г;
- сушена гвоздика – за бажанням;
- 9% оцет – 125 мл;
- лаврушка – 2 – 3 шт.;
- цукровий пісок – 2 ч. л.;
- запашний перець – 10 шт.
І в цьому процесі теж немає нічого складного:
- Свіжі гриби покладіть в каструлю і проваріть третину години. Про готовність будуть говорити примірники, опустилися на дно. Слідкуйте за утворенням піни під час варіння.
- Відкиньте підберезники на друшляк і дочекайтеся, поки вся зайва рідина піде.
- Перекладіть гриби у киплячу воду, проваріть чверть години, після чого додайте всі перераховані інгредієнти.
- Проваріть ще 15 хвилин на тихому вогні, потім перекладіть підберезники в банки і загорніть їх кришками.
Виходить, що самостійно заготовити мариновані гриби зовсім не складно. Зате дуже важливо придбати їх у перевірених продавців або зібрати самостійно подалі від доріг і небезпечних виробництв. Такі гриби стануть відмінною закускою, інгредієнтом в салаті або гарячому блюді, або навіть начинкою у випічці.