Опеньки чи лисички з часником
Від маринованих лисичок або опеньок не зможе відмовитися навіть самий вишуканий гурман. Пропонуємо вам рецепт, який за 24 години дозволить отримати смачний і корисний продукт.
Інгредієнти:
- опеньки чи лисички – 1 кілограм;
- столовий 9%-й оцет – 6 – 7 ст. л.;
- часник – 1 головка;
- духмяний перець – 10 горошин;
- пісок цукровий – 4 ч. л.;
- соняшникова олія – 50 мл;
- гвоздика – 4 шт.;
- лаврушка – 2 – 3 шт.;
- холодна вода – 1 склянка;
- велика сіль – 2 ч. л.
Виконання такого рецепта вимагає дотримання такого алгоритму дій:
- Обраний вид грибів очистити від залишків бруду і гарненько помийте. Потім помістіть їх в глибоку каструлю і проваріть в слабосоленої воді до готовності. Через друшляк, дайте можливість стекти рідини.
- На наступному етапі перекладіть гриби в емальовану каструлю. В окремій ємності розмішайте сіль та цукровий пісок у воді і вилийте складу до грибів. Додайте решту спецій.
- Часник поміщається в каструлю в подрібненому вигляді після закипання води.
- В маринаді гриби потрібно варити не більше 10 хвилин, після чого їх слід відправити в банки. Перед тим як залити маринад, видаліть з нього лаврушку.
Для закупорювання банок радять користуватися капроновими кришками. Так гриби зберігаються в основному відділенні холодильника не більше 2-х місяців.