Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Опеньки чи лисички з часником

Від маринованих лисичок або опеньок не зможе відмовитися навіть самий вишуканий гурман. Пропонуємо вам рецепт, який за 24 години дозволить отримати смачний і корисний продукт.

Інгредієнти:

  • опеньки чи лисички – 1 кілограм;
  • столовий 9%-й оцет – 6 – 7 ст. л.;
  • часник – 1 головка;
  • духмяний перець – 10 горошин;
  • пісок цукровий – 4 ч. л.;
  • соняшникова олія – 50 мл;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • лаврушка – 2 – 3 шт.;
  • холодна вода – 1 склянка;
  • велика сіль – 2 ч. л.

Виконання такого рецепта вимагає дотримання такого алгоритму дій:

  • Обраний вид грибів очистити від залишків бруду і гарненько помийте. Потім помістіть їх в глибоку каструлю і проваріть в слабосоленої воді до готовності. Через друшляк, дайте можливість стекти рідини.
  • На наступному етапі перекладіть гриби в емальовану каструлю. В окремій ємності розмішайте сіль та цукровий пісок у воді і вилийте складу до грибів. Додайте решту спецій.
  • Часник поміщається в каструлю в подрібненому вигляді після закипання води.
  • В маринаді гриби потрібно варити не більше 10 хвилин, після чого їх слід відправити в банки. Перед тим як залити маринад, видаліть з нього лаврушку.

Для закупорювання банок радять користуватися капроновими кришками. Так гриби зберігаються в основному відділенні холодильника не більше 2-х місяців.

Дивіться також:  Закуски на новий рік 2019 – 36 рецептів смачних і простих закусок
Прокрутка до верху