Як маринувати гриби? 11 смачних і швидких рецептів маринування

Швидкі мариновані маслюки

Інгредієнти:

  • маслюки – 5 кг;
  • холодна вода – 1000 мл;
  • перець горошком – 10 шт.;
  • лаврушка – 2 – 3 шт.;
  • кам’яна сіль – 2 ст. л.;
  • кріп – великий пучок;
  • лимонна цедра;
  • пісок цукровий – 3 ст. л.;
  • часник – 1 головка.

Алгоритм дій як завжди простий:

  • Почистіть гриби і варіть в підсоленій воді.
  • В цей час підготуйте банки. На дно кожної покладіть гілочку кропу і трохи цедри лимона.
  • Після того як маслюки приготуються, розкладіть їх по банках, не чекаючи поки вони охолонуть.
  • Приготуйте маринад. Для цього в каструлі з’єднайте всі складові і доведіть до кипіння. Рідина повинна покипіти 5 хвилин, після чого нею заливають гриби.
  • У кожну банку додати по ложці оцту.

Банки закрити капроновими кришками. Після того як вони охолонуть, помістіть їх в холодильник. Через пару днів маслюки будуть готові.

Дивіться також:  Хачапурі по імеретинськи – 5 рецептів
Прокрутка до верху