Швидкі мариновані маслюки
Інгредієнти:
- маслюки – 5 кг;
- холодна вода – 1000 мл;
- перець горошком – 10 шт.;
- лаврушка – 2 – 3 шт.;
- кам’яна сіль – 2 ст. л.;
- кріп – великий пучок;
- лимонна цедра;
- пісок цукровий – 3 ст. л.;
- часник – 1 головка.
Алгоритм дій як завжди простий:
- Почистіть гриби і варіть в підсоленій воді.
- В цей час підготуйте банки. На дно кожної покладіть гілочку кропу і трохи цедри лимона.
- Після того як маслюки приготуються, розкладіть їх по банках, не чекаючи поки вони охолонуть.
- Приготуйте маринад. Для цього в каструлі з’єднайте всі складові і доведіть до кипіння. Рідина повинна покипіти 5 хвилин, після чого нею заливають гриби.
- У кожну банку додати по ложці оцту.
Банки закрити капроновими кришками. Після того як вони охолонуть, помістіть їх в холодильник. Через пару днів маслюки будуть готові.