Як почистити ананас в домашніх умовах ножем: швидко і красиво!

Кілька способів чищення ананаса ножем

У східних країнах, де цей фрукт такий же популярний, як у нас картопля, його чистять швидко, виконуючи всі дії автоматично. І майже у всіх є для цього обробні пристосування. Але у нас ситуація виглядає інакше, тому ми чистимо ананас ножем і зробити це можна декількома способами.

Вертикальна обрізка

Спосіб не найлегший, але використовується, коли потрібно отримати рівні колечка.

Процес чищення:

  • Приберіть верхню частину ананаса (ту, що з листям). Її ще називають «розетка». Обріжте верх і низ, але не надто багато. Достатньо всього за два сантиметри. Це робиться для стійкості.
  • Поставте фрукт на щось тверде обрізаної частиною і за допомогою тонкого ножа вертикальними рухами почніть прибирати шкіру з боків. Намагайтеся як можна менше зачіпати м’якоть.
  • Скористайтеся ножем для очищення фруктів і приберіть те, що залишилося.

Видавлювання м’якоті

Процес не займе багато часу, але в цьому варіанті можна втратити багато м’якоті.

Знадобиться не просто гострий, але і довгий ніж.

Процес очищення:

  • Для початку зрізаємо верх і низ так, щоб ананас став нагадувати бочонок. Багато не прибирайте — не більше двох сантиметрів.
  • Тепер з внутрішньої сторони занурте ніж вниз, встановивши його дуже близько до шкірці, і акуратним круговим рухом пройдіться по всьому фрукту. Виштовхніть серцевину і приберіть з неї очі.

Очищення по-східному

Варіант чищення ананаса, в якому не видаляється повністю вся шкурка. Навпаки, фрукт приймає форму нарізаною дині, а шкірка служить підставкою для м’якоті.

Процес чищення:

  • Перш ніж приступати до нарізки, потрібно обов’язково помити ананас зверху і прибрати всю грязь, якщо вона є.
  • Потім, не видаляючи верхній зелені, з допомогою гострого ножа потрібно зверху розрізати його на чотири частини так, щоб вийшли великі часточки.
  • М’якоть акуратно зріжте, поділіть на невеликі шматочки або смужки і знову укладіть на тверду частину, розташувавши їх в якомусь красивому, цікавому порядку.
Дивіться також:  Свинячий окіст в духовці – 7 рецептів приготування смачного і соковитого м’яса

Чистка вибірковим способом

Чистити весь ананас відразу є сенс, тільки коли вся м’якоть буде використана або з’їдена, оскільки фрукт без шкірки дуже швидко втрачає свої смакові властивості. Тому якщо вам необхідний лише невеликий шматочок плода для якого-небудь блюда або просто в якості десерту, то варто скористатися саме цим методом очищення.

Процес чищення:

  • Покладіть ананас боком — так буде зручніше різати. Гострим тонким ножем відокремте кілька не надто товстих кілець.
  • Шкіру на кільцях видаліть звичайним ножем, а щоб видалити серцевину, досить ананас нарізати на часточки.
  • Решту фрукта найкраще зберігати в холодильнику і при потребі повторити описані дії.

Святкова кошик

Гарний спосіб подачі, який ідеально підійде для накритого святкового столу і порадує гостей.

Процес чищення:

  • Фрукт з допомогою ножа рівне поділіть на дві частини, при цьому ні шкуру, ні зелень прибирати не потрібно.
  • Опустіть ніж максимально близько до шкірці і виріжте м’якоть з половинок. Наріжте її на порційні шматочки і знову викладіть в ананас, основа якого тепер послужить кошиком. За бажанням, туди ж можна додати шматочки і інших фруктів або ягоди.
Прокрутка до верху