Як правильно видалити серцевину з ананаса?
Якщо ви думаєте, що такий нюанс зовсім неважливий, то помиляєтеся.
Від того як буде видалена серцевина залежить загальний вигляд решти м’якоті.
Зробити це можна різними способами, а який саме вибрати, залежить від того, яким чином буде використаний фрукт далі.
- Перший спосіб видалити серцевину — не порушуючи цілісності верхнього покриву. Зручніше всього для цього використовувати спеціальний ніж, але він мало в кого є, тому буде достатньо звичайного, але гострого. Процес цей не легкий і застосовувати його є сенс, коли ананас потрібно подати до столу в якості десерту.
- Інший спосіб використовується, якщо не знайшлося підходящого ножа. Тоді можна порізати весь плід на кільця і у кожного вийняти серцевину.
- Якщо вам потрібна м’якоть для якоїсь страви, то можна скористатися найпростішим варіантом — розрізати фрукт на чотири великі часточки і просто зрізати середину зсередини. Потім її можна перетворити в кубики або трикутники і готувати.