Чистка за допомогою ополоника
Перед тим як перейти до процесу очищення підготуйте все необхідне. Вам знадобиться досить глибока ємність, гострий ніж і ополоник.
Здійснювати чистку рекомендується в гумових рукавичках, оскільки вони допомагають уникнути пожовтіння шкіри. Вона забарвлюється під впливом соку і такий «камуфляж» потім дуже важко змити. Від розбризкування соку навколо в процесі чищення захистять високі бортики тарілки.
Звичайно, в цьому методі, замість ополоника, можна використовувати і столову ложку.
- Ретельно промийте гранат, можна навіть обшпарити його окропом. Висушіть при кімнатній температурі або обітріть паперовими рушниками.
- Помістіть фрукт на дошку, гострим ножем зріжте верхівку трохи нижче «корони». Видаліть її.
- Зверху після обрізання ви побачите білу тверду частину, її необхідно витягти.
- Відріжте і нижню частину фрукта до рівня зерен.
- Покладіть плід боком, зробіть неглибокий надріз ножем так, щоб прорізалася тільки шкіра уздовж плоду, ніби ви хочете розділити його навпіл.
- Тримайте гранат над глибокою тарілкою (бажано опустити його ближче до дна, щоб не розліталися бризки соку) і разламывайте по надрізу руками. При цьому випадають зерна повинні потрапляти в ємність.
- Після поділу, для підстраховки, поставте тарілку в раковину (не забудьте надіти рукавички), переверніть спустошену половинку зернами граната вниз і постукайте зверху по шкірці ополоником, поки що залишився вміст не обсыплется. Так само поступите і з іншою частиною. З тарілки з очищеними зернами видаліть зайве, якщо раптом щось відділилося разом з ними.
Безумовно, на батьківщині фрукта його їдять багато і з задоволенням, а процес очищення не представляє труднощі навіть для дітей. Потренуйтеся і ви. У вас обов’язково все вийде!